Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
»NEURADNI LIST – LETNIK 5, ŠTEVILKA 11« (695 bralcev)
Ponedeljek, 13. 2. 2012
LanKer se botri na Gregorčičevi šele dobro sestavljajo in spoznavajo s stranpotmi vladanja, je za zdaj predvsem naravno, da parlamentarni voljenci nekaj ulic stran poskrbijo za nekatere elementarne potrebe. Zato je prav, da je pristojna služba državnega zbora pri prvem letošnjem javnem naročil mislila predvsem z želodci in povabila zainteresirano javnost, da do konca meseca odda ponudbo za dobavo zamrznjenih živil, ki bodo, primerno pripravljena in razumno poceni, poslanke in poslance sitila naslednji 2 leti.

Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

Ker se botri na Gregorčičevi šele dobro sestavljajo in spoznavajo s stranpotmi vladanja, je za zdaj predvsem naravno, da parlamentarni voljenci nekaj ulic stran poskrbijo za nekatere elementarne potrebe. Zato je prav, da je pristojna služba državnega zbora pri prvem letošnjem javnem naročilu, ki ga razglašamo za javno naročilo tedna, mislila predvsem z želodci in povabila zainteresirano javnost, da do konca meseca odda ponudbo za dobavo zamrznjenih živil, ki bodo, primerno pripravljena in razumno poceni, poslanke in poslance sitila naslednji dve leti. Stiskati glasovalni gumb na prazen želodec se namreč enostavno ne spodobi, funkciji pa ne pritiče.

In kaj vse si bo naslednji slabi dve leti prek parlamentarne hladilnice utrlo pot na poslanske krožnike? 900 kilogramov cvetače, 740 kilogramov korenja, tona stročjega fižola, 180 kilogramov belušev, 750 kilogramov brokolija, 280 kilogramov graha, poldruga tona koruze, 120 kilogramov špinače, dve toni in pol ocvrtega krompirčka, 300 kilogramov krompirjevih svaljkov, 130 kilogramov različnih štrukljev, 20 kilogramov gozdnih sadežev, 150 kilogramov njokov, 50 kilogramov sojinih polpetov, 40 kilogramov zelenjavnih zrezkov in 20 kilogramov vegetarijanskih pečenic. Pa brez skrbi. Sveže sadje, zelenjava, mesnine in napitki, potrebni za uravnoteženo prehrano in zdrav odločevalski razvoj, so predmet ločenega javnega naročila.

Pa dober tek.Komentarji
komentiraj >>