Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
TEŠ 6 - ČIGAV MEH BO POLN SREČE? (1133 bralcev)
Petek, 17. 2. 2012
Matej JV tokratnem kultivatorju o pomislekih, indicih, študijah, šikiniranju in še čem - vse to na račun gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj
Kalvarija TEŠ 6 se nadaljuje. Podporniki projekta šikanirajo zainteresirano javnost in skozi medije večinskega diskurza preizprašujejo strokovno podkovanost tistih, ki dvomijo v smotrnost gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj.

Pričnimo s pomisleki. Miroslav Gregorič, nekdanji direktor urada za jedrsko varnost, sicer strokovnjak za energetiko, je opravil neodvisno študijo, vezano na pridobivanje premoga v šaleški dolini. Kakšne so ugotovitve:Ugotovitve novinarja Aleksandra Lucuja gredo še korak dlje:Pomisleki se ne vežejo le na premog, na negativne okoljske vidike koriščenja le-tega in na indice o že sklenjenih dogovorih o prekupčevanju in hranjenju le-tega, temveč tudi na samo opremo. Dr. Đonlagić Dali, ustanovitelj in dekan Fakultete za energetiko, trdi, da je tudi nova oprema za novi blok zastarela:Dr. Đonlagić Dali je obenem presenečen nad siljenjem z izgradnjo TEŠ 6 namesto obnovitve blokov 4 in 5 ter blokado pridobivanja električne energije skozi rabo drugih virov, tako zaradi okoljskih kot tudi zaradi finančnih danosti:Številne nevladne organizacije, društva, izven-parlamentarne stranke in posamezniki so pozvali k moratoriju na izgradnjo TEŠ 6 in vzpostavitvi etičnega razsodišča. Čemu moratorij, nam bo več povedal aktivist Vili Kovačič, ki si že leta prizadeva za zaustavitev projekta:Zanimivost, ki se vleče skozi celoten proces projektiranja TEŠ 6 je tudi manjko pomislekov tako s strani strokovnjakov kot tudi strokovnih mnenj. Kaj meni o izražanju mnenj stroke dr. Đonlagić:Več izkušenj o pritiskih s strani raznih sil, ki podpirajo izgradnjo šestega bloka, pa ima Lucu:Zakon o poroštvu še ni sprejet. Poslancu Socialnih demokratov Srečku Mehu ni uspelo zbrati dovolj podpisov za hitro obravnavo predloga v državnem zboru, prav tako vlada, ki je taisti predlog obravnavala na četrtkovi seji, odločitev prestavlja na prihodnji teden. Ali je to pozitiven znak, komentira Lucu:Kontaktirali smo tudi direktorja TEŠ-a Simona Tota, ki študij ne pozna, je pa povedal sledeče:Vsaj ene dokaze bo komisija za preprečevanje korupcije, ki je sprejela osnutek ugotovitev v postopkih glede Teša 6, predočila javnosti prihodnji teden.


Komentarji
komentiraj >>

Re: TEŠ 6 - ČIGAV MEH BO POLN SREČE?
Vojko Kogej [17/02/2012]

Prva razpoka v medijski blokadi resnice o TEŠ 6 po volitvah? Vztrajajte kljub pritiskom, ki lahko pridejo!
odgovori >>