Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Kroff lažnega sistema (587 bralcev)
Petek, 17. 2. 2012
Luka P.... al Asad še vedno tolče po Homsu ...
... v Nigeriji mad napadom na zapor pobegnilo 118 zapornikov ...
... zasegli za 6000 milijard dolarjev lažnih obveznic ZDA izredne kakovosti ...
... srbski državljani prvi med prosilci za politični azil v Nemčiji ...

Vojaške enote režima sirskega predsednika Bašar al Asada po besedah sirskih aktivistov že štirinajsti dan zapored neprestano in intenzivno obstreljuje predele obkoljenega mesta Homs, v katerih vztrajajo uporniki. Raketiranje in bombardiranje je po besedah opozicijskega gibanja najhujše v minulih dveh tednih. V povprečju naj bi bile na mesto izstreljene 4 rakete na minuto. Mesto Homs je popolnoma izolirano, primanjkuje jim zdravil in hrane. Al Asad želi z nedavnimi vojaškimi manevri razbiti Svobodno sirsko vojsko in iz mesta z močno ofenzivo pregnati upornike.

Neznani oboroženi napadalci so v Nigeriji napadli zapor Koton-Karifi, južno od prestolnice Abuje in na prostost pomagali vsaj 118im zapornikom. Napadli so z težkim strelnim orožjem in eksplozivom in pri tem ubili enega paznika. Med samimi spopadi z pazniki so zaporniki izkoristili zmešnjavo in pobegnili. Vseh 118 je še vedno na begu.

Italijansko tožilstvo sporoča, da je v Švici protimafijska policija zasegla za 6000 milijard dolarjev lažnih obveznic Združenih držav Amerike. Količina zaseženih obveznic znaša približno tretjino vsega ameriškega javnega dolga. Pot lažnih obveznic sega vse do Hong Konga od koder so bile leta 2007 prenešene v Zurich. Končna destinacija so bili skriti predeli sefov. V Italiji je bilo aretiranih osem ljudi, vse skupaj pa se je začelo s preiskavo mafijske združbe v regiji Basilicata na jugu Italije. Preiskovalci so odkrili, da so del mednarodne združbe kriminalcev, ki naj bi imela v lasti ponarejene obveznice. Z lažnimi obveznicami naj bi poskušali zaslužiti v državah v razvoju. Oglasili so se že tudi predstavniki ameriške centralne banke Federal Reserve, ki so zasežene obveznice že pregledali in ocenili, da je bila njihova izdelava visoke kakovosti.

Državljani Srbije pa že pol leta vzdržujejo prvo mesto med prosilci za politični azil v Nemčiji. Če jih je bilo septembra lani samo 286, pa je za azil novembra meseca zaprosilo že 906 ljudi, sledile so prošnje državljanov Afganistana in Iraka. Medtem ko se veča število prosilcev iz Srbije še v tem letu, velja podoben trend tudi za Grke.Komentarji
komentiraj >>