Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Razmišljanje je veščina (1582 bralcev)
Ponedeljek, 20. 2. 2012
medardkDoktor Edward De Bono že desetletja razvija orodja, tehnike in postoke, s katerimi bi lahko postali ljudje boljši misleci.

Preseči je treba klasične, argumentativne, dialektične vzorce mišljenja. Več o tem bosta spregovorili magistra, psihologinja Bojana Tancer in edina licencirana poučevalka De Bonovih metod, magistra Nastja Mulej. Vskočil bo tudi sam doktor De Bono in učenci OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu.

Učenci Osnovne šole Šmartno pri Slovenj Gradcu so prvi v Sloveniji, ki so imeli izredno priložnost spoznati metode doktorja Edwarda De Bona. Sodelovali so pri poskusnem poučevanju predmeta Razmišljanje. V nenavadnih učnih urah so se seznanili z miselnimi orodji De Bonovega programa CoRT. Doktor Edward De Bono že desetletja razvija orodja, tehnike in postoke, s katerimi bi lahko postali ljudje boljši misleci.

Doktor De Bono poudarja, da naj ljudje sprostijo domišljijo. Vsak je lahko tvorec nenavadnih idej, ki so lahko koristne človeštvu. Pomembno je tudi ustvarjalno sodelovanje.

Preseči je treba klasične, argumantativne, dialektične vzorce mišljenja. Več o tem bosta spregovorili magistra, psihologinja Bojana Tancer in edina licencirana poučevalka De Bonovih metod, magistra Nastja Mulej. Vskočil bo tudi sam doktor De Bono in učenci OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu.

 

 

Oddajo je pripravil Medard Kržišnik.Komentarji
komentiraj >>