Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
zvonovi svobode (772 bralcev)
Sreda, 22. 2. 2012
outlawPesmi Boba Dylana v izvedbah drugih v počastitev pol stoletja delovanja Amnesty International.
music.amnestyusa.org


1. CD, 1 (dylan) ONE TOO MANY MORNINGS johnny cash & the avett brothers 3.47
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
Johnny Cash in The Avett Brothers v izvedbi Dylanove pesmi One Too Many Mornings, ki nas uvaja v zbirko Chimes Of Freedom: Songs of Bob Dylan Honoring 50 Years of Amnesty International, Dylanove pesmi v počastitev petdesetletnici Amnesty International, ki je izšla konec januarja letos. Ves izkupiček od prodaje gre organizaciji.
Brata Seth in Scott Avett sta že sodelovala s pokojnim Johnnyjem Cashem, ko sta ga spremljala v izvedbi pesmi Ain't No Grave, ki je dala tudi naslov zadnji v nizu American Recordings, ki je izšla pred dvema letoma.
Naslednja z zbirke Chimes Of Freedom: Songs of Bob Dylan Honoring 50 Years of Amnesty International je Patti Smith s tole izvedbo pesmi Drifters Escape.
2. CD, 2 (dylan) DRIFTERS ESCAPE patti smith 3.21
Na štirih diskih zbirke Chimes Of Freedom: Songs of Bob Dylan Honoring 50 Years of Amnesty International je 73 Dylanovih pesmi v izvedbah različnih ustvarjalcev in izvajalcev. Mi se bomo nocoj omejili na izbor ducat nam najljubših, ki jih izvajajo ustvarjalci, znani iz okvira oddaje Izven zakona. Nekateri pa nam vsaj doslej niso bili znani in se jim bomo morali v bodoče bolj posvetiti. Recimo Betty LaVette, ki na zbirki izvaja naslednjo klasiko Boba Dylana, Most Of The Time.
3. CD, 3 (dylan) MOST OF THE TIME betty lavette 5.16
Pred petimi leti so pri Amnesty International obhajali petinštiridesetletnico organizacije in zbirali sredstva za Darfur z zbirko Instant Karma: The Amnesty International Campain to Save Darfur s priredbami pesmi Johna Lennona in Paula McCartneya.
Naslednja v našem izboru z zbirke Chimes Of Freedom: Songs of Bob Dylan Honoring 50 Years of Amnesty International je tale izvedba pesmi You Ain't Going Nowhere, ki jo je priskrbel Brett Dennen.
4. CD, 4 (dylan) YOU AIN'T GOING NOWHERE brett dennen 3.04
Seveda se ob zbirki Chimes Of Freedom: Songs of Bob Dylan Honoring 50 Years of Amnesty International spomnimo na lanskoletni ameriško-slovenski projekt Postani prostovoljec. Nekaj Dylanovih pesmi s tiste zbirke najdemo tudi na tej. Seveda v drugih izvedbah. Recimo naslednjo, še eno klasiko z Dylanove mojstrovine Time Out Of Mind, Not Dark Yet, tokrat v izvedbi še ene meni doslej neznane zasedbe Silversun Pickups. Not Dark Yet.
5. CD, 5 (dylan) NOT DARK YET silversun pickups 6.23
Naslednji v našem izboru z zbirke Chimes Of Freedom: Songs of Bob Dylan Honoring 50 Years of Amnesty International so stari znanci My Morning Jacket alias Jim James s sodelavci. Takole so se lotili Dylanove You're A Big Girl Now.
6. CD, 6 (dylan) YOU'RE A BIG GIRL NOW my morning jacket 5.10
Seveda se v tej oddaji ne moremo izogniti niti Stevu Earlu, še manj pesmi One More Cup Of Coffee (Valley Below). Tudi zaradi besedila ne.
7. CD, 7 (dylan) ONE MORE CUP OF COFFEY (VALLEY BELOW) steve earle 4.43
Na zbirki Chimes Of Freedom: Songs of Bob Dylan Honoring 50 Years of Amnesty International je še kup naših starih znancev, ki jih bomo zaradi pomanjkanja časa, vsaj tokrat, spustili, recimo Billy Bragg, Flogging Molly, Elvis Costello, Joan Baez, Pete Townsend in podobni. Poslušali pa bomo eno mojih ljubših pesmi Boba Dylana, Love Minus Zero, No Limit v izvedbi še enega starega znanca Jacksona Brownea.
8. CD, 8 (dylan) LOVE MINUS ZERO NO LIMIT jackson browne 4.20
Poslušajmo še zanimivo izvedbo Dylanove pesmi Property of Jesus z njegovega albuma Shot Of Love, tokrat v izvedbi – koga drugega kot – Sinnead O'Connor.
9. CD, 9 (dylan) PROPERTY OF JESUS sinnead o'connor 3.36
In še ena najbolj označevalnih pesmi Boba Dylana, Like a Rolling Stone, tokrat v izvedbi Seala in Jeffa Becka.
10. CD, 10 (dylan) LIKE A ROLLING STONE seal & jeff beck 7.24
Na zbirki Chimes Of Freedom: Songs of Bob Dylan Honoring 50 Years of Amnesty International sodelujejo slogovno raznovrstni izvajalci in ustvarjalci, tudi od hard corea do rapa. Ena meni ljubših izvedb na zbirki je od Michaela Frantija, ki je takole oddrdral Subterranean Homesick Blues.
11. CD, 11 (dylan) SUBTERRANEAN HOMESICK BLUES michael franti 2.17
Naslednji teden v oddaji Izven zakona Tedeschi Trucks Band. Milko Poštrak vas do takrat lepo pozdravljam in se poslavljam s še eno izvedbo z zbirke Chimes Of Freedom: Songs of Bob Dylan Honoring 50 Years of Amnesty International, ki se ji ne morem izogniti. Trying To Get To Heaven in Lucinda Williams. Lep pozdrav!
12. CD, 12 (dylan) TRYING TO GET TO HEAVEN lucinda williams 4.42


Komentarji
komentiraj >>