Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
PUSTI OKUS PUSTOVANJA! (757 bralcev)
Sreda, 22. 2. 2012
univerzaBili smo na 12. tradicionalnem študentskem pustovanju!

Včeraj se je v Rožni dolini odvijalo že 12. tradicionalno študentsko pustovanje. Kot vsako leto je tudi tokrat Študentski svet stanovalcev obljubil noro zabavo, za katero so tokrat poskrbele najodmevnejše slovenske glasbene skupine, kot so, Tabu, Rok'n'band, Crossfire in presenečenje. Če pogledamo bero bendov preteklih let, dobimo občutek, da nekateri izmed najodmevnejših odmevajo že kar nekaj časa. Sprašujemo se, po kakšnem kriteriju organizatorji izbirajo nastopajoče. To vprašanje smo naslovili na predsednika Študentskega sveta stanovalcev Aljaža Čibeja.

 

Odpravili smo se v Rožno dolino, da študente povprašamo, kakšno se jim zdi pustovanje. Ob osmih, ko je dogajanje trajalo že dve uri, sta le šotor in glasba iz njega oznanjala, da se obeta nora študentska zabava. Ker skoraj nobeden izmed mimoidočih ni dajal občutka, da se pripravlja na nepozabno maškarado, smo se odpravili v študentske domove in preverili, kaj si o pustovanju mislijo stanovalci in obiskovalci.


Marsikoga je torej zmotila predvsem cena vstopnic, ki se je že v primerjavi z lanskim letom podražila za dva evra, kar že odtehta študentski obrok. Morda se delček razloga podražitve skriva ravno v terminu pust, ki izhaja iz besede mesopust, ki naj bi bila dobeseden prevod italijanskega izraza carneleva v pomenu »opusti meso«. Tako si je študentarija včeraj odtrgala od ust zrezek, spremenila identiteto in se po napornem izpitnem obdobju končno malo sprostila. Zanimalo nas je, zakaj so se študenti in študentke odločili za obisk pustovanja?


Obiskovalce smo povprašali tudi o tem, kako jim je bila všeč letošnja bera glasbenih skupin?

 

Študentsko pustovanje je že 12. leto zapored privabilo solidno število obiskovalcev. Celo tako solidno, da so karte pošle že okoli desete ure in je množica pred šotorom postajala vedno večja. Sicer pa je iz izjav lepo razvidno, da izbor glasbenih skupin in tudi cena karte ne moreta izničiti veselega razpoloženja, ki vlada v in pred šotorom ter po vsej Rožni dolini. Zakaj se je cena vstopnice letos podražila, nam je pojasnil Aljaž Čibej.


Študentskemu svetu stanovalcev torej predlagamo, da naslednje leto povabijo kakšen cenejši bend, ki ni tako odmeven in s tem študente vsako leto bolj udarja po žepu. Za prihodnost dogodka se namreč ne glede na glasbene skupine ni bati, saj je pustovanje tradicija že sama po sebi. Pustovanje v Rožni dolini je vedno bilo in bo, pa če postavijo šotor ali ne, in traja že več kot dvanajst let.

 

Prispevek je pripravil z vinom in krofi pomazan vajenec Rasga.

 Komentarji
komentiraj >>