Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
tedeschi trucks band (792 bralcev)
Sreda, 29. 2. 2012
outlawSusan Tedeschi & Derek Trucks...
www.tedeschitrucksband.com

1. CD tedeschi trucks band, 1 (oni) COME SEE ABOUT ME tedeschi trucks band 3.50
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
Come See About Me, uvodna pesem z lanske plošče Revelator Susan Tedeschi in Dereka Trucksa, ustvarjalnega in zakonskega para, ki v zadnjem času delujeta pod imenom Tedeschi Trucks Band. Nocoj poslušamo izbor z izvrstne nove plošče Revelator Susan Tedeschi in Dereka Trucksa. Naslednja pesem ima naslov Don't Let Me Slide.
2. Isti CD, 2 (oni) DON'T LET ME SLIDE tedeschi trucks band 5.04
Don't Let Me Slide, pesem z albuma Revelator dobro nam znanega ustvarjalnega para Susan Tedeschi in Dereka Trucksa. Pesem je, ob njiju, podpisal še en stari znanec, Gary Louris iz zasedbe The Jayhawks.
V oddajah Izven zakona smo oba, tako Susan Tedeschi kot Dereka Trucksa, posamezno in vsakega posebej že sproti spremljali. V zadnjih letih smo poslušali tudi vrsto koncertnih posnetkov z njunih skupnih ali posameznih nastopov. Tudi nocoj bomo. Še prej pa poslušajmo še dve pesmi s prvega studijskega albuma pod imenom Tedeschi Trucks Band. Plošča Revelator je izšla junija lani, naslednja pesem z nje pa ima naslov Midnight In Harlem.
3. Isti CD, 3 (oni) MIDNIGHT IN HARLEM tedeschi trucks band 5.53
Kot slišite, sta se ustvarjalni poti Susan Tedeschi in Dereka Trucksa spontano zlili v eno, v strujo soula, bluesa, funkyja, countryja, folka, rock and rolla. Zapisani so slavi. Bound For Glory.
4. Isti CD, 4 (oni) BOUND FOR GLORYS tedeschi trucks band 5.32
Odličen studijski album Revelator Susan Tedeschi in Dereka Trucksa. Tedeschi Trucks Band se je v minulih letih dokazal kot izredna koncertna skupina, o čemer priča vrsta uradnih in neuradnih koncertnih posnetkov. Začeli so pod imenom Soul Stew Revival, kjer so bili zbrani tudi člani zasedbe Derek Trucks Band, od Oteila in Kofija Burbridgea na basu in klaviaturah, do bobnarja J.J. Johnsona in še nekaj drugih glasbenikov. Nato so se preimenovali v Tedeschi Trucks Band in lani junija objavili omenjeni prvi studijski album Revelator. Pred tem je pod imenom Derek Trucks Band junija 2010 izšla še ena v vrsti koncertnih plošč, dvojni album z naslovom Road Songs. Z njega poslušajmo najprej izvedbo pesmi Boba Dylana, Down In The Flood.
5. Isti CD, 5 (dylan) DOWN IN THE FLOOD derek trucks band 6.31
Izvrstna dvojna koncertna plošča Road Songs, objavljena junija 2010 pod imenom Derek Trucks Band. Prinaša posnetke z nastopov leta 2009, ko so predstavljali odlični album Already Free.
Poslušajmo naslednjo izvedbo, pesem z naslovom Down Don't Bother Me.
6. Isti CD, 6 (oni) DOWN DON'T BOTHER ME derek trucks band 5.25
Ena najboljših koncertnih izvedb skladbe Down Don't Bother Me zasedbe Derek Trucks Band. Tudi naslednja, klasika iz repertoarja Derek And Dominoes, Key To The Highway, je tako izredna, da se ji ne morem izogniti, čeprav pesem gotovo poznate na pamet. V minulih letih smo jo vrteli tudi v izvedbi The Allman Brothers Banda, kjer prav tako igra nekaj članov Derek Trucks Banda, vključno s samim Derekom Trucksom. Key To The Highway.
7. Isti CD, 7 (broonzy,segar) KEY TO THE HIGHWAY derek trucks band 6.29
V tej izvedbi pesmi Key To The Highway ste slišali tudi izvrstno ritem sekcijo Yonrica Scotta in Counta Mbutuja.
Gremo nazaj k studijskemu albumu Revelator Susan Tedeschi in Dereka Trucksa. Naslednja pesem z njega je Until You Remember.
8. Isti CD, 8 (oni) UNTIL YOU REMEMBER tedeschi trucks band 6.13
V izteku tokratne oddaje Izven zakona, v kateri smo poslušali izbor z zadnjih dveh izdaj Dereka Trucksa in Susan Tedeschi, s koncertne plošče Road Songs iz leta 2010 in studijske Revelator iz junija lani, bomo slišali še dve pesmi s slednje. Prva je These Walls.
9. Isti CD, 9 (trucks) THESE WALLS tedeschi trucks band 6.02
Naslednji teden je prva sreda v marcu, čas za posebno oddajo Moč pesmi, v njej pa Mavis Staples. Milko Poštrak vas do takrat lepo pozdravljam s še zadnjo pesmijo Susan Tedeschi in Dereka Trucksa z albuma Revelator, Ball And Chain.
10. Isti CD, 10 (oni) BALL AND CHAIN tedeschi trucks band 3.58


Komentarji
komentiraj >>