Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Zgodovina gasterbajterk in portreti migrantskih delavk (745 bralcev)
Sobota, 10. 3. 2012
IdaHV pogovoru z umetnico Margareto Kern, ki ima samostojno razstavo v Galeriji Kapelica se bomo pogovarjale o dvojno marginalizirani vlogi gasterbajterskih žensk. Razstava z naslovom GOSTIkulacije je predstavljena v okviru festivala Rdeče zore v sodelovanju z ljubljansko edicijo iniciative Bring In Take Out Living Archive in kolektiva Red Min(e)d. Naši sogovorki bosta avtorica projekta Margareta Kern in Karen Mirza, ki je bila v okviru neprofitne organizacije no.w.here ena od sodelavk pri zasnovi razstave.

V pogovoru z umetnico Margareto Kern, ki ima samostojno razstavo v Galeriji Kapelica se bomo pogovarjale o dvojno marginalizirani vlogi gasterbajterskih žensk. Razstava z naslovom GOSTIkulacije je predstavljena v okviru festivala Rdeče zore v sodelovanju z ljubljansko edicijo iniciative Bring In Take Out Living Archive in kolektiva Red Min(e)d. Naši sogovorki bosta avtorica projekta Margareta Kern in Karen Mirza, ki je bila v okviru neprofitne organizacije no.w.here ena od sodelavk pri zasnovi razstave. GOSTIkulacije so posvecene marginalizirani zgodovini jugoslovanskih delavk na “zacasnem” delu v tujini, katerih prisotnost v organiziranih masovnih valovih ekonomskih migracij iz bivse Jugoslavije skoraj ni dokumentirana.Komentarji
komentiraj >>