Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Letnik 5, št. 13 (619 bralcev)
Ponedeljek, 12. 3. 2012
LanKer to služi slovenskim "varnostnim, političnim, ekonomskim in drugim interesom" na območju Zahodnega Balkana, bo slovenski kontingent v Bosni in Hercegovini taborniškemu društvu Stari Grad iz Mostarja s sklepom vlade Republike Slovenije poklonil intendatsko opremo v vrednosti 4.350 evrov, ki bi sicer šla v odpis. Taborniki bodo prejeli 100 kosov vojaških menažk, 100 kompletov jedilnega pribora, 100 spalnih vreč, 100 majic s kratkimi rokavi v kamuflažnih barvah, 100 terenskih podlog ter 100 šotors

NEURADNI LIST
Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

Tudi v uredništvu Neuradnega lista smo v težkih časih neredko soočeni s težavo, da pri tipanju v temi, ki se ga vsakokratna politika poslužuje pri iskanju izhoda iz krize, zavzamemo tvorno držo in stvari pogledamo s svetle plati. Da smo pri naporih odgovornih za zagotavljanje blaginje in sledenju nacionalnih interesov, predvsem pa še tako neopaznih rezultatih, privoščljivi.

S sodelovanjem v operaciji EUFOR Althea in v Natovem poveljstvu v Sarajevu Republika Slovenija kot država, katere ključni varnostni, politični, ekonomski in drugi interesi so tesno povezani z območjem Zahodnega Balkana, v skladu s svojimi prioritetami in zmožnostmi prispeva h krepitvi miru, varnosti in stabilnosti v Bosni in Hercegovini ter k skupnim mednarodnim prizadevanjem za vzpostavitev primerno usposobljenih, profesionalnih in učinkovitih oboroženih sil Bosne in Hercegovine. Te naj bi bile tako postopoma sposobne uspešno uresničevati svoje poslanstvo, sodelovati v partnerskih aktivnostih in se postopoma integrirati v evroatlantske strukture, pišejo na obrambnem ministrstvu.

Eden od pomembnih vidikov delovanja mednarodnih sil v Bosni in Hercegovini je tudi izvajanje projektov civilno-vojaškega sodelovanja, katerih namen je krepitev vzajemnega razumevanja in zaupanja med mednarodnimi vojaškimi in lokalnimi civilnimi akterji, nudenje konkretnih oblik pomoči lokalnemu prebivalstvu in zagotavljanje podpore aktivnostim mednarodne skupnosti v Bosni in Hercegovini.

Ker torej to služi slovenskim varnostnim, političnim, ekonomskim in drugim interesom na območju Zahodnega Balkana, bo slovenski kontingent v Bosni in Hercegovini taborniškemu društvu Stari Grad iz Mostarja s sklepom vlade Republike Slovenije poklonil intendatsko opremo v vrednosti 4.350 evrov, ki bi sicer šla v odpis. Tamkajšnji taborniki bodo tako prejeli 100 kosov vojaških menažk, 100 kompletov jedilnega pribora, 100 spalnih vreč, 100 majic s kratkimi rokavi v kamuflažnih barvah, 100 terenskih podlog ter 100 šotorskih kril.

Taborniški odred Stari grad je sicer aktivno, pod imenom "Gojko Vuković", deloval od leta 1964 in bil za časa Jugoslavije odlikovan z najvišjimi priznanji, kot sta "partizanski odred" ter še posebej "Zlati javorov list" - najvišje taborniško odlikovanje v ex-državi. Zadnja balkanska vojna se društvu ni ognila. Taborniki so ostali brez prostorov, opreme, predvsem pa brez mnogih vodnikov in članov, ki so v prvi polovici devetdesetih padli. Od leta 1997 se postavljajo na noge, pri čemer jim bo slovenski kontingent mirovnikov lahko izdatno pomagal.

Neuradni list Radia Študent, letnik 5, številko 13 je podpisal in v nadaljnjo obravnavo poslal Lan. Znova izidemo čez 14 dni.


Komentarji
komentiraj >>