Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Univerzitetni infoblok (967 bralcev)
Ponedeljek, 19. 3. 2012
cooky... problem z akreditacijami na drugi bolonjski stopnji...

... konferenca Fakultete za organizacijske vede o recikliranju...

... praznovanje devetlenice Univerze na primorskem, s senco njenih grehov...

... napihovanje pomembnosti Evro-sredozemske univerze...

... ŠOU razpisuje volitve za študentski zbor...

Vse poslušalce Radia Študent obveščamo, da si lahko oddahnejo. Mladenka, ki se je minuli teden izgubila v avstralski džungli, je najdena. Avstralaka, ki se je odpravila na plažo, se je v svojem bikiniju izgubila in 4 dni tavala po gozdu. Iz STA še sporočajo, da je videla veliko kač.
Ne kače, ampak dolge klobase pa je mogoče zaznati v visokošolskem prostoru, kjer je pod vprašaj postavljena druga bolonjska stopnja. Na Filozofski fakulteti je videti, da zaradi dolgih akreditacijskih postopkov veliko programov do naslednjega študijskega leta ne bo akreditiranih. Dekan Andrej Černe vidi rešitev predvsem v iskanju rešitev. Ena od raziskovalnih poti jih je pripeljala do hipoteze o vpisu študentov v nepedagoške programe in njihovem prepisu v, upajmo že akreditirani, pedagoške programe čez eno leto. Ali je hipoteza veljavna oziroma statistično rečeno: ali je koificient večji ali enak 0,6, vam sporočimo čez dve leti.
Morda bi lahko filozofski problem razrešila Fakulteta za organizacijske vede in priskočila na pomoč z reorganizacijo akreditacijskega postopka. Toda videti je, da se bodo na konferenci „Kakovost. Inovativnost. Prihodnost.", ki bo trajala od enaindvajsetega do triindvajsetega marca, v večji meri posvetili organizaciji ločevanja odpadkov. Kot primer dobre prakse bo vskočilo sponzorsko podjeteje konference „Goodyear Dunlop Sava Tires" in predstavilo svoj tankočuten odnos do narave z vsemi obrezanimi kavčukovci na čelu.
Seveda med sponzorji najdemo tudi druge okoljske aktiviste, kot sta na primer tovarna Lek in Iskratel. Ali bo na dotični okrogli mizi sodelovala tudi na konferenco povabljena slovenska vojska, nam ni uspelo izvedeti. A če bo, bo to verjetno naredila s svojim oddelkom za biološko vojskovanje.
Poleg konference Fakultete za organizacijske vede, ki se bo odvijala v Hotelu Bernardin, pa bo na obali praznovala tudi Univerza na Primorskem. Ta je letos dopolnila deveto leto, proslavljala bo kar čez cel teden. Tam lahko srečate novo pečene doktorje znanosti, pogledate urabnistični načrt Portoroža, Fakultete za turizem ali se udeležite predstavitve monografije o Fojbah. Seveda je zaželeno, da pri obisku primorske devetletnice zamižite na eno oko in ji spregledate otročarije množičnega odpuščanja kritičnih profesorjev, koruptivnosti vodstva fakultet in prodajanja diplom.
Koliko stanejo akademski nazivi na Evro-sredozemski univerzali, krajše na EMUNI, ste lahko minuli teden zvedeli na okrogli mizi ob zaključku Evro-sredozemskih študij. Tam so vsi sodelujoči poudarili pomen povezovanja evro-sredozemske regije in projekt EMUNI kot enega od pomembnejših na temu področju. Tako je Slovenija s tem dogodkom le še potrdila svoj položaj „super sile" na Mediteranu in s Triglavom na čelu odplula novim zmagam naproti.
Nadaljujemo z nekoliko bolj izobraževalno novico, pomembno predvsem za fizike. V pospeševalniku delcev v Cernu so znanstveniki ugotovili, da nevtrini, sub-atomski delci, vendarle niso hitrejši od svetlobe, in ovrgli meritve iz lanskega leta. S tem so zadovoljili Einsteinovo znanstveno frakcijo, saj bi sicer morali ovreči Einstainovo teorijo o relativnosti, ki govori o tem, da nikakršen delec ne more biti hitrejši od svetlobe.
Kjub vladni zamrznitvi Acte pa bo čedalje težje ovreči zarotniško teorijo o nadzoru interneta. V Veliki Britaniij so Washingtonu izročili študenta, ki je vzpostavil stran za brezplačno gledanje filmov. Poba je obtožen kršenja avtorskih pravic, kljub temu da je njegova stran obiskovalce le preusmerjala na druge spletne strani. To je prvi primer izročitve državljana Velike Britanje zaradi avtorskih pravic.
ŠTUDENTSKI OBVESTILNIK

Začnimo z razglasom: ŠOU v Ljubljani bo kmalu poslal na teren študente inšpektorje, ki bodo nadzirali hranjenje na bone. Te, varuhe hrane, je transparentno izbral na razpisu, ki se je zaključil prejšnji teden.
ŠOU v Ljubljani razpisuje volitve za študentski zbor in upravne odbore ŠOVZ za leto 2012. Volitve bodo 17. in 18. aprila potekale na nekaterih oddelkih Akademije za likovno umetnost, Fakultete za strojništvo in na Naravoslvno tenihški in Filozofski fakulteti. Torej, če ste dovolj nori, da se podate v študentski cirkus, se prijavite. Seveda bodo na razgovoru verjetno pomembne vrline politikanstva, nepotizma in korupcije.
V A-infoshopu bo v četrtek ob 18. uri srečanje antropoloških študentov združenih pod „ Anthropology Student Society" ali krajše „ASS". „Srboriteži" se bodo pogovarjali o problematiki referenduma o družinskem zakoniku.
Novice izpridil Kuki

 Komentarji
komentiraj >>