Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KrOFF PREDREFERENDUMSKE TIŠINE (543 bralcev)
Petek, 23. 3. 2012
Boris V.... novi spopadi v Siriji...
... Japonska krepi svoj protiraketni obrambni sistem...
... vojaške enote članic Evropske unije bodo lahko somalijske pirate napadale tudi na kopnem...
... zaključuje se medijska vojna o družinskem zakoniku...
... družini Vaskrsić ponujeno občinsko stanovanje...

V Siriji naj bi po najnovejših podatkih izbruhnili novi spopadi na severu države v regiji Aazaz blizu Turčije. Obenem naj bi se protivladne sile približevale glavnemu mestu Damask. Vse to se odvija v luči najnovejšega poziva Varnostnega sveta Združenih narodov, ki od predsednika Bašarja al Asada zahteva takojšno prekinitev spopadov.

Japonska bo zaradi napovedi Severne Koreje o skorajšnji izstrelitvi nosilne rakete s satelitom aktivirala svoj protiraketni obrambni sistem. Severna Koreja je nedavno namreč napovedala, da bo aprila v vesolje izstrelila nosilno raketo s satelitom, ki bo namenjen opazovanju Zemljine površine, a Japonska dvomi, da ima izstrelitev zgolj znanstvene namene. Japonske oblasti tako trdijo, da gre za testiranje vojaške rakete dolgega dosega.

Potem ko so obrambni ministri držav članic Evropske unije na današnjem srečanju v Bruslju razširili mandat misije Evropske unije v Somaliji, bodo lahko vojaške enote članic unije somalijske pirate napadale tudi na kopnem. Obrambni ministri so tako sklenili, da bodo evropske vojaške ladje in helikopterji lahko napadali skladišča goriva, čolne, tovornjake in drugo opremo piratov. Glavna namena misije naj bi bila zaščita tovornih ladij Svetovnega programa za hrano in boj proti piratstvu. Piratskim tolpam so se sicer pridružili mnogi nekdanji ribiči, ki so se zaradi lova evropskih in azijskih ribiških ladij, na obalo vračali s praznimi mrežami.

Z današnjim dnem se zaključuje medijska vojna o družinskem zakoniku, saj bo od jutri naprej veljal predvolilni molk. Glavni akterji so seveda še enkrat pozvali volivce, naj podprejo njihova bolj ali manj smiselna stališča. Za izjavo smo prosili vodjo koordinacije pri Gibanju za družinski zakonik Miha Lobnika. Na vprašanje, kakšen rezultat pričakuje na referendumu, oziroma ali se lahko zanašamo na ankete, ki kažejo zmago zagovornikov, je odgovoril sledeče:Obenem nam je razložil, kaj sprejetje družinskega zakonika pomeni za slovensko družbo:Družina Vaskrsić, ki se je morala 16. marca izseliti iz svoje hiše zaradi dolga v višini 124 evrov, se je naposled odločila za občinsko stanovanje. Od deložacije je namreč živela pri sorodnikih. Zoran Vaskrsić je litijski podžupanji Lijani Lovše sporočil željo družine, da ji občina v sedmih dneh ponudi stanovanje. Litijski župan Franci Rokavec je zagotovil, da bodo družini ponudili stanovanje v Šmartnem. Občina namreč lahko naredi izjemo in dodeli stanovanje v najem za določen čas oziroma za najmanj dva meseca, dokler se ne zaključi razpis za neprofitna najemna stanovanja.

Kroff so pripravili Boris Vasev in vajenca Kožuh in Petra.Komentarji
komentiraj >>