Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
DRUŽINSKI KOMENTAR (652 bralcev)
Torek, 27. 3. 2012
UrhPredvčerajšnjim padel družinski zakonik so vsekakor še dodatno začinili nasprotniki zakonika. Če jih je bilo že malo težko poslušati med referendumsko kampanjo, so z izjavami po referendumu in na voliščih dosegli svoj vrhunec. To sicer lahko označijo kot napad nestrpnosti na klene Slovence, ki hočejo družbi dobro za razliko od zagovornikov zakonika, ki vidijo samo drevo, okoli katerega se oklepajo, ne pa tudi celotnega gozda, ki zaradi oklepanja okoli enega drevesa propada. Slednji stavek oziroma nekaj...

Predvčerajšnjim padel družinski zakonik so vsekakor še dodatno začinili nasprotniki zakonika. Če jih je bilo že malo težko poslušati med referendumsko kampanjo, so z izjavami po referendumu in na voliščih dosegli svoj vrhunec. To sicer lahko označijo kot napad nestrpnosti na klene Slovence, ki hočejo družbi dobro za razliko od zagovornikov zakonika, ki vidijo samo drevo, okoli katerega se oklepajo, ne pa tudi celotnega gozda, ki zaradi oklepanja okoli enega drevesa propada. Slednji stavek oziroma nekaj podobnega je o zagovornikih zakonika izrekel član Slovenske demokratske stranke France Cukjati.

In če smo še malo zlobni, moramo povedati, da ne bi bilo nič narobe, v kolikor bi gozd res zgnil in bi na humusu, ki bi preostal, začelo rasti nekaj novega, pa s tem ne mislimo nadčloveka, ampak za začetek zgolj kolikor toliko razumnega človeka. Recimo, da je od nasprotnikov zakonika vrhunec razumnosti, če to lahko tako poimenujemo, prišel iz ust premiera Janeza Janše. Ta je gladko povedal, da imamo mi dosti drugih problemov, predvsem gospodarskih, da bi se ukvarjali z eksperimentiranjem z otroci.

Seveda, pomembno je, koliko bomo zategnili pas, ne pa neke čudne pravice spolne manjšine v Sloveniji, ki nekako niso v skladu z naravnim pravom, kot se je v preteklosti že, še kot vodja opozicije, izrazil Janša. Se pravi, dokler bomo varčevali in zaganjali gospodarstvo pač takšne obrobne teme, kot so človekove pravice, niso pomembne. In ne samo, da niso pomembne, tudi zaželene niso, saj zavirajo družbo. Glavno je, da vlada eksperimentira v gospodarstvu in pri varčevanju, saj šele to omogoča človekove pravice – kot si jih nekateri sprevrženo predstavljajo.

Skratka, zadosti teh drugorazrednih tem, ko pa je potrebno oklestiti otroške dodatke, porodniški dopust in še marsikaj drugega, da bomo sploh lahko finančno preživeli. Naravna loterija je pač kruta. Drugi biser je vodja iniciative za družino, Aleš Primc, ki se je zahvalil vsem državljanom, ki so se udeležili referenduma, tudi istospolnim očitno, da pa ne bo pomote, se je še posebej zahvalil tistim, ki so glasovali proti. Za njega sedaj ni čas, da bi slavil, ampak za to, da bi se njegova iniciativa usedla skupaj z drugačnimi od njih in bi na novo predebatirali stvari. Zakonik po njegovem naj tako in tako ne bi prinesel nič novega spolnim manjšinam, saj bi bila njihova zveza še vedno označena kot partnerska in ne zakonska zveza, še vedno bi lahko posvojili samo biološkega otroka in tako dalje. Zato je čas, da se po kmečko usedejo in zmenijo v stilu decov.

Glede na predvolilno kampanjo, ki je bila iz Primčeve strani zelo neokusna, bi to lahko izgledalo kot da vam nekdo zminira hišo zato, da spoznate, da ste živeli v napačni hiši, nato pa vas povabi na sestanek, da boste končno doumeli bistvo. Kakopak zato, ker sedaj veste, da ste živeli v zmotni hiši in se lahko v miru pogovorite. Gre za iste stare vzorce, ki se glasijo: pač jaz spoštujem tradicionalne vrednote, pa čeprav jih nov zakon sploh ne bi ogrozil. In ker jih ne bi ogrozil, imamo pa negativne predsodke, si je potrebno izmisliti fantomsko pošast, ki sliši na ime: jutri ne bo nič več enako, če bo zakon sprejet. Gozd bo zgnil in prelepa Slovenija bo šla v maloro. Ko vas jebe!Komentarji
komentiraj >>