Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
STAVKOVNI KrOFF (642 bralcev)
Petek, 6. 4. 2012
Luka P.... najava stavke s strani Sindikata državnih organov Slovenije...
... brigadir Slovenske vojske Bojan Pograjc bo postal novi namestnik Kforja...
... Silvio Berlusconi še profesor ...
... stopnjevanje nasilja v Siriji ...

KrOFF pričenjamo z okrepitvijo sindikalnega obleganja vladne trdnjave Janeza Janše. Stavko so najavili tudi s strani Sindikata državnih organov Slovenije, to so posredovali predsedniku vlade Janezu Janši, in sicer bodo stavkali v kolikor le-ta ne bo upoštevala njihovih zahtev. V sindikatu ocenjujejo, da vlada s predlaganimi predlogi in ukrepi krši z zakoni ter s predpisi določene in s kolektivnimi pogodbami priborjene pravice. Prav tako menijo, da so izhodišča za uravnoteženje javnih financ za leto 2012 močno posegla v pravice državljanov in javnih uslužbencev. Poslušajmo Draga Ščernjaviča, sekretarja Sindikata državnih organov o vsebini stavke.

Republiški odbor sindikata se je z današnjim sklepom preimenoval v stavkovni odbor. Vladi pa so tudi že postavili zahteve. Med drugim zahtevajo ohranitev pravic javnih uslužbencev, nepravične ukrepe, ki razgrajujejo socialno državo naj vlada umakne, poleg tega naj vlada ohrani dosežene standarde kakovosti javnih storitev kot so šolstvo in zdravstvo. Ena od zahtev je tudi, da vlada ne odpušča in spreminja standardov ter normativov javnih uslužbencev. Drago Ščernjavič nam je pojasnil, kaj se bo zgodilo v primeru, da bodo njihove zahteve naletela na gluha ušesa.
Nadaljujemo z neverjetnim dosežkom slovenskih marionetnih vojnih sil v zvezi Nato. Po neuradnih podatkih naj bi bil brigadir Slovenske vojske Bojan Pograjc ustoličen kot novi namestnik poveljnika Natovih sil na Kosovu. Zgodovinske vezi med Slovenijo in Kosovom, ki so vzniknile med slovensko podporo stavki kosovskih rudarjev leta 1989 proti odvzemu avtonomnega statusa regije, se bodo z imenovanjem Pograjca zagotovo le še okrepile. Pograjc se bo pridružil okoli 300 slovenskim vojakom, ki že aktivno delujejo v okviru mirovne operacije Nata na Kosovu.

Poglejmo še k našim zahodnim sosedom. Tam je z novico presenetil nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi, ki namerava po umiku iz politike preko šolstva vzgojiti nov kader somišljenikov. Ustanoviti namerava lastno univerzo, Univerzo svobode, na kateri bo poleg pomembnih osebnosti mednarodne politike poučeval tudi sam. Ker namerava predavati mladim iz celega sveta o vladanju in svobodi, upravičeno dvomimo o njegovih poštenih namerah, saj je bil kot premier znan po izmikanju roki pravice in centralizaciji moči v lastnih rokah.

Zadnji pogled namenimo Siriji, kjer se namesto ustavitve ognja po načrtih Združenih narodov nasilje stopnjuje. Kot vsaki petek po skupni molitvi, so tudi tokrat po vsej državi vzniknili proti-režimski protesti več deset tisoč glave množice, na katere je vojska odgovorila s streljanjem. Lokalni aktivisti poročajo tudi o močnih vojaških napadih vladnih sil v regiji Homs, soseskah Damaska in težkem bombardiranju obkoljenega mesta Rastan. Nasilju ni videti konca navkljub sirskem sprejetju predloga Združenih narodov o ustavitvi vseh vojaških posegov do 12. aprila. Medtem je mejo s Turčijo v roku 36 ur prečkalo 2800 sirskih civilistov, sedaj jih je v turški državi že okoli 24.000.

KrOFF sta pripravila Luka Počivalšek in vajenec Maj.

 Komentarji
komentiraj >>