Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF ZAHRBTNEGA KREDITA (626 bralcev)
Torek, 10. 4. 2012
Gregor K.... v Iranu aretirali domnevne izraelske teroriste ...
... dolg Argentine do Velike Britanije ne bo odpisan ...
... Breivik po novem med julijskim napadom neprišteven ...
... pred borzo bodo po novem potekale aktivnosti zgolj še podnevi ...
Iransko ministrstvo za obveščevalne zadeve je sporočilo, da je razkrinkalo mrežo teroristov in saboterjev, katere niti naj bi vodile do izraelske vlade. Pri tem je nekaj članov, ki naj bi pripravljali teroristični napad, tudi aretirala. Po besedah ministrstva naj bi to kazalo, na eskalacijo izraelske tihe vojne proti Teheranu.

Velika Britanija kljub prošnji za odpis od Argentine zahteva vrnitev dolga v višini 42 milijonov funtov, ki ga je slednja leta 1979 vzela za nakup dveh angleških vojaških helikopterjev in bojne ladje, s katero so potem Argentinci napadli Falklandske otoke, čezmorsko ozemlje Združenega kraljestva. Dolg je prišel v javnost potem, ko je britanska nevladna organizacija „Jubilee debt campaign“, ki se zavzema za odpravo dolgov revnejših držav do bogatejših, lobirala pri britanski vladi za odpis omenjenega argentinskega kredita. Posojilo, ki ga je odobril bivši britanski zunanji minister David Owen, ni edino, s katerim so si tuje države potem pomagale napasti britanske teritorije.

Norvežan Anders Breivik, ki je julija lani ubil 77 ljudi, je glede na novo psihiatrično oceno, ki jo je objavilo okrožno sodišče v Oslu, kazensko odgovoren, saj sta psihiatra, ki jih je imenovalo pristojno sodišče, ugotovila, da obtoženi v času napadov ni bil neprišteven. Nova psihiatrična ocena je v nasprotju s prvo, tako še ni znano, ali bo Breivik pristal v psihiatrični bolnišnici, v nasprotnem primeru ga namreč čaka 20 let zapora. Končno odločitev o tem, ali je bil napadalec neprišteven ali ne, bo sprejelo sodišče.

Predsedniki parlamentarnih strank in poslanca italijanske in madžarske narodne skupnosti so se na današnjem sestanku, ki ga je sklical predsednik vlade Janez Janša, strinjali o podpori uradnemu začetku postopka spremembe ustave z vnosom fiskalnega pravila. Uvedba fiskalnega pravila bi naj še posebej zunanjim vlagateljem sporočala, da je Slovenija dolgoročno stabilno okolje, kar bi naj imelo neposredne pozitivne posledice na slovenske javne finance. Člani ustavne komisije Državnega zbora bi naj po današnjem dogovoru vrha slovenske politike potrdili predlog sklepov strokovne skupine, ki se načeloma strinja z vladnim predlogom vnosa fiskalnega pravila v ustavo, a meni, da je ta v določenih delih neustrezen in zato potreben sprememb ter dopolnitev.

Aktivisti gibanja 15o so na skupščini odločili, da bodo reorganizirali javni prostor gibanja 15o Boj za, ki se nahaja pred ljubljansko Borzo. Odslej bodo tam potekale le še dnevne aktivnosti v obliki delavnic in skupščin. V skladu s tem bodo tabor reorganizirali tudi logistično. Na današnji skupščini, ki bo potekala ob 19. uri, bodo tako podrli vse šotore z izjemo velikega, ki bo ostal dnevna informacijska točka. Aktivistka Asja Hrvatin nam je več povedala o tem, zakaj so se odločili za reorganizacijo:KrOFF sta spisala Jerneja in Gregor.


Komentarji
komentiraj >>