Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NAJ VAS BO STRAH! (britOFF) (891 bralcev)
Sreda, 11. 4. 2012
polonat… severnokorejska partija ima novega generalnega sekretarja …
… Slovenska vojska za drugačno in lepšo prihodnost …
… Katalonska lokalna skupnost izrekla da gojenju trave …
… avstrijsko gradbeništvo tujega noče …
… desničarje na zahodu Evrope vedno bolj motijo priseljenci …
… Mitt Romney bo na predsedniških volitvah zastopal republikance …
… na svetu premalo ulic, poimenovanih po ženskah …
… kaj pa, če vam kdo vdre v telo? …
… Amerika, dežela sanj …

ob 07.05

Obeležitev stoletnice rojstva ustanovitelja Severne Koreje, Kim Il Sunga, ob kateri nameravajo severnokorejčani izstreliti raketo, ki naj bi po njihovih trditvah v vesolje ponesla satelit, medtem ko svet še ugiba, ali gre za nov jedrski poskus, ni edino veselo obeležje, ki se bo v kratkem odvilo v Pjongjangu. Na izrednem kongresu Delavske stranke naj bi se danes sešli delegati, ki bodo dokončali prenos oblasti na novega voditelja Kim Jong Una s tem, da ga imenujejo za generalnega sekretarja partije. Zaenkrat je Kim Jong Un zasedal le enega od položajev svojega očeta, Kim Jong Ila in sicer položaj vrhovnega poveljnika 1,2 milijonske severnokorejske vojske.

Kitajskega politika Bo Xilaja, ki se mu je nekdaj obetal vstop v najožji krog stalne partijske elite, so odstavili iz vplivnega politbiroja. Zahodni analitiki pravijo, da je bila sicer njegova kariera zaradi njegove odprtosti in ambicioznosti zaključena že dalj časa, saj naj bi se kitajsko vodstvo ob njem počutilo ogroženo, ker pa gre za njegovo ostavitev že iz drugega vplivnega položaja, naj bi bil to tudi konkretni dokaz, da je njegove politične kariere konec. Njegov padec naj bi sprožilo dejstvo, da naj bi njegov tesni sodelavec poskusil prebegniti v Združene Države Amerike.

Ob včerajšnji slovesnosti v ljubljanski vojašnici, ki je potekala ob odhodu 17. kontingenta Slovenske vojske v Afganistan, nas je minister za obrambo spomnil, zakaj Slovenija sodeluje v tej vojaški odpravi. Afganistanskemu ljudstvu bomo prinesli drugačno in lepšo prihodnost. Sicer bodo v prihodnosti število tja poslanih slovenskih zastopnikov, sodeč po sklepu zadnje seje vlade, iz 90 počasi zmanjšali na do 80.

ob 08.05

V katalonski vasi Rasquera so na referendumu s 308 glasovi za in 239 proti odločili, da bo lokalna skupnost združenju za gojenje marihuane v terapevtske namene dala v najem 7 hektarjev veliko polje in s tem pridobila 40 delovnih mest, povezanih predvsem z njeno žetvijo, hkrati pa tudi denar za poplačilo dolga lokalne skupnosti, ki naj bi znašal kar 1,3 milijona evrov. V Španiji zasebno uživanje marihuane ni prepovedano, je pa prepovedana prodaja te droge.

Avstrijski sindikat gradbeništva in lesarstva naj bi pozval avstrijska javna in zasebna podjetja, naj pri razpisih za gradbena dela delujejo domoljubno in pred izborom tujih dajejo prednost avstrijskim podjetjem. Storitve, ki naj bi jih po njihovo ponujala tuja podjetja, naj bi bile sicer zakonite, a nemoralne, ker so na voljo po dumpinških cenah. Nikakor naj tudi ne bi bile primerljive z avstijsko kakovostjo. Predsednik sindikata Josef Muchitsch je med drugim prepričan, da je za veliko porast brezposelnosti na avstrijskem Štajerskem odgovorna predvsem konkurenca iz Slovenije.

Hrvaški ribiči so videli kita. Ta naj bi se po njihovih besedah nahajal nekje v okolici dalmatinskih otokov Hvar in Vis. Čeprav je kapitan ribiške ladje Sirena Ivo Miličić dejal, da ni mogel oceniti njegove velikosti, saj se je kit potopil v morje, zadnje informacije pravijo, da naj bi šlo za pravega velikana, daljšega od dvajsetih metrov.

ob 09.05

Belgijska skrajno desna stranka Vlaams Belang ali po domače Flamski interes je po vzoru nizozemskih nacionalistov odprla spletno stran, na kateri lahko ljudje anonimno prijavijo kazniva dejanja, ki so jih zagrešili nezakoniti priseljenci, kot sta goljufanje pri pridobivanju socialnih prispevkov ali delo na črno. Vodja stranke Filip Dewinter je dejal, da bodo podatke o kaznivih dejanjih, ki jih bodo ljudje prijavili, posredovali policiji.

Nekdanji zvezni senator iz Pensilvanije, skrajni konservativec Rick Santorum, se je umaknil iz tekme za republikanskega predsedniškega kandidata Združenih držav Amerike. Odločitev naj bi z družino sprejel po tem, ko je morala njegova triletna hčer, ki trpi za redko genetsko boleznijo, ponovno v bolnišnico. Santorum je s tem zastopanje republikanskih barv na novembrskih predsedniških volitvah prepustil v rokah Mitta Romneya, ki pa mu ni namenil nobenih besed podpore, je pa dejal, da bi sprejel podpredsedniško kandidaturo.

Ker je le 580 od 16550tih ulic v Rimu poimenovanih po ženskah, medtem ko jih moška imena krasijo v kar 7575tih primerih, se je učiteljica geografije, Maria Pia Ercolini podala v boj za odpravo tega, po njenem mnenju sicer po celem svetu prisotnega seksizma. Pod pritiskom so se tako znašle rimske lokalne oblasti, od katerih pa Ercolinijeva ne zahteva, da spremenijo obstoječa imena ulic, saj bi bili taki ukrepi nepriljubljeni, temveč, da ravnotežje vzpostavijo tako, da vsako novo ulico, nastalo pri tekočih gradbenih projektih, sistematično poimenujejo po ženskah. Zaenkrat so na njeno pobudo to v Rimu storili v dveh primerih, pa tudi sicer naj bi bil odziv pozitiven.

ob 10.05

Prav lahko bi bili mnenja, da nekje nekdo verjame, da mora biti ljudi vedno malo strah, sicer bi nam bilo preveč dolgčas. V dobi piratiziranja se trendov držijo tudi ameriški znanstveniki, ki so ob vnetem testiranju medicinskih vsadkov ugotovili, da so ti dovzetni za zunanje brezžične napade, ki bi lahko ogrozili življenja njihovih uporabnikov. Najbolj ogroženi naj bi bili bolniki z diabetesom in tisti, z v srce vgrajenimi srčnimi spodbujevalniki.

Podrobnosti tujega vdora opišemo le za slednje. Srčni spodbujevalniki so po vsaditvi v bolnikovo srce testirani z radijskim signalom, ki vkloplja in izklaplja pacemaker. Se pa da ta signal baje posneti in škodoželjnež bi ob njegovem ponovnem predvajanju v dovoljšnji bližini bolnika lahko onemogočil njegovo delovanje. Na srečo so nas raziskovalci iz Massachusettsa, ki so avtorji študije, tudi že pomirili, čes, da jih sedaj čaka ogromno dela, da najdejo še ustrezno zaščito pred temi zlobnimi napadi.

Trener baseballske ekipe Miami Marlins Ozzie Guillen je bil suspendiran za čas petih tekem, ker je v intervjuju za časnik Time dejal, da ceni bivšega kubanskega vodje Fidela Castra. Izjava je seveda vznemirila ogromno kubansko izseljensko skupnosti, ki živi v Miamiju. Venezuelčan se je sicer za svoje besede opravičil, veliko število pomembnih mestnih veljakov pa že zahteva njegov odpust. Toliko o svobodi govora.

V Projektnem prostoru Aksiome bodo odprli razstavo Newstweek, medijsko hekersko središče za spreminjanje novic na osrednjih novičarskih portalih v državi. Avtorja z Zlato Niko nagrajenega hekerskega projekta sta Julian Oliver in Danja Vasiliev in bosta na javnih mestih z brezžičnim internetom v vtičnico vgradila neopazen stenski adapter, ki bo do konca razstave povezan z razstavnim prostorom. Projektni prostor Aksiome pa se bo v času trajanja javne intervencije spremenil v tiskovno središče, kjer bodo obiskovalci neopazno urejali novice, bralci pa jih bodo lahko spremljali na svojih prenosnikih, telefonih in tabličnih računalnikih.

Konec današnjih Britoffov. Lep dan vam želi Polona.Komentarji
komentiraj >>