Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
the decemberists (524 bralcev)
Sreda, 11. 4. 2012
outlawColin Meloy & The Decemberists were meant for the stage...
www.decemberists.com
1. CD decemberists, 1 (oni) THE INFANTA the decemberists 5.46
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
The Infanta, uvodna izvedba z enega od koncertov, ki so jih imeli Colin Meloy in zasedba The Decemberists lani v času od aprila do avgusta, ko so predstavljali takrat objavljeni album The King Is Dead. Posnetki so zbrani na dvojnem albumu z naslovom We All Raise Our Voices To The Sky, kar je tudi del besedila pravkar slišane pesmi. V nagovoru, ki ga je imel Colin Meloy na koncertu v Troutdaleu v Oregonu in ste ga slišali v uvodu te pesmi, omenja glasbenika Keitha Irwina in pravi, da to ni koncert Keitha Irwina in da bodo vsi, ki to mislijo, razočarani. Sicer ne vem točno, kaj se je Keith Irwin zameril Colinu Meloyu ali kake bi naj bile povezave med njimi, da bi ju lahko zamenjali. Mogoče gre za to, da je Keith Irwin predstavnik tiste vrste izvajalcev, ki jih opisujejo kot religiozne oziroma izvajajo pesmi z religiozno, v tem primeru s katoliško ali krščansko vsebino.
Nocoj bomo poslušali izbor z omenjene koncertne plošče Colina Meloya in zasedbe The Decemberists. Naslednja pesem, kot napove Colin Meloy sam, govori o koncu sveta, Calamity Song.
2. CD decemberists, 2 (oni) CALAMITY SONG the decemberists 3.52
Ker so pričujoči koncertni posnetki z nastopov, ki so jih imeli The Decemberists v okviru turneje, na kateri so predstavljali lani objavljeno ploščo The King Is Dead, ne preseneča, da je večina pesmi s tiste plošče. Tudi pravkar slišana Calamity Song in tudi naslednja, Rise To Me.
3. CD decemberists, 3 (oni) RISE TO ME the decemberists 4.49
Z albuma The King Is Dead je tudi naslednja pesem, Down By The Water, ki zveni zelo v duhu zasedbe R.E.M..
4. CD decemberists, 4 (oni) DOWN BY THE WATER the decemberists 3.48
Naslednja koncertna izvedba Colina Meloya in zasedbe The Decemberists z lanskega nastopa je sicer z mini albuma 5 Songs iz leta 2003.
5. CD decemberists, 5 (oni) OCEANSIDE the decemberists 3.29
Iz leta 2002 je album Castaways and Cutouts, na katerem je tudi pesem Grace Cathedral Hill. Tule jo imamo v izvedbi iz lanskega nastopa v Iowa Cityju in objavljeni na plošči We All Raise Our Voices To The Sky, ki je izšla marca letos.
6. CD decemberists, 6 (oni) GRACE CATHEDRAL HILL the decemberists 4.24
Tu je še ena spevna pesem z albuma The King Is Dead, tokrat v koncertni izvedbi Colina Meloya in zasedbe The Decemberists z lanskega nastopa v Redmondu v zvezni državi Washington. This Is Why We Fight.
7. CD decemberists, 7 (oni) THIS IS WHY WE FIGHT the decemberists 4.46
Lani so The Decemberists na nastopu v Jacksonvillu v Oregonu izvajali tudi celotno suito The Crane Wife, ki je oprta na japonsko pravljico in jo poznamo z istoimenske plošče iz leta 2006.
8. CD decemberists, 8 (oni) THE CRANE WIFE the decemberists 16.08
Nocoj smo poslušali izbor z dvojne koncertne plošče We All Raise Our Voices To The Sky zasedbe The Decemberists. Naslednji teden se bomo spomnili štiridesetletnice nastopov The Grateful Dead po Evropi aprila in maja 1972. leta. Milko Poštrak vas do takrat lepo pozdravljam z zaključno izvedbo na koncertni plošči We All Raise Our Voices To The Sky skupine The Decemberists s pomenljivim naslovom I Was Meant for the Stage.
9. CD decemberists, 9 (oni) I WAS MEANT FOR THE STAGE the decemberists 10.12


Komentarji
komentiraj >>