Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Britoff sumljivih akademikov (711 bralcev)
Četrtek, 12. 4. 2012
Luka T....Najvišja stavba sveta v Azerbajdžan...
...Severna Koreja s satelitom in zlemi načrti...
...afganistanski specialci z ženskami...
...v Ameriki sedaj sumljivi akademiki...
...Berlusconi pobebavil italijansko družbo?...
...Morju in usodi prepustili čoln poln afričanov...
...Indijska vojska bo preiskala korupcijo v svojih vrstah...
...G8 krca Sirijo...
...Zagrebška filozofska fakulteta z jezikom Romov...
...plačilne kartice vse bolj priljubljene tudi v Sloveniji...

OB 7:05

V severnem delu Argentine so suspendirali pet zdravnikov, ker so neko deklico proglasili za mrtvorojeno in jo dali na hladno. Njena mati se je naslednji dan želela posloviti od njenih posmrtnih ostankov; na svoje presenečenje pa je ugotovila, da je deklica po 12. urah v hladilniku še vedno živa. Poimenovala jo je Luz Milagros - torej „Čudež Luči", ki se pač ni mogel zgoditi brez človeške napake.

Azerbajdžan, državica ob Kaspijskem morju si želi ponovno zgraditi ugled v svetu, ki jo žal dojema kot eno od nekdanjih sovjetskih republik. Z dobički od nafte bodo zato v svoji prestolnici Baku zgradili kilometrski nebotičnik. Dubajska Burj Khalifa, ki so jo končali šele pred letoma bo zato s svojimi 830 metri le še nekaj let v ponos svojemu naftnemu šejku kot najvišja zgradba na svetu.

Za svoje mesto na svetovnem zemljevidu pa se srdito bojuje severna Koreja. Tako vsaj menijo Združene Države, ki ostro protestirajo proti provokacijam z izstrelitvijo balistične rakete. Pjongjang se zagovarja, da gre le za miroljubno nosilno raketo, ki bo v orbito dostavila opazovalni satelit. Z njim bodo spremljali gibanje svojih prekomorskih prijateljev in tako zagotavljali nebeški mir.

Mednarodni denarni sklad ocenjuje, da se bo cena staranja kmalu zvišala za 50 odstotkov. Temu seveda botruje starajoče se prebivalstvo; po statistikah naj bi do leta 2050 na plečih vsakega delovno sposobnega sedel en upokojenec. Tako seveda ne gre, zato modre glave mednarodnih teles države pozivajo naj že vendar sprejmejo pokojninske

OB 8:05

Združene države Amerike se v Afganistanu pripravljajo na vse bolj popoln prenos odgovornosti na lokalne varnostne sile. Izurili so tudi afganistanske specialce, ki v svoje vrste vabijo tudi ženske. Te enote bodo izvajale nočne akcije, ki so bile doslej pristojnost ameriških sil. Vojaki posebne enote pa so povedali, da se bodo s svojimi rojaki lažje pogovorili kot njihovi ameriški prijatelji. Ženske v njihovem sestavu pa naj bi bile teoretično bolj dobrodošle v patriarhalnih domovih različnih plemenskih skupin Afganistana.

Ameriške univerze naj bi postale lovišče za tuje obveščevalne službe, ki na njih iščejo svoje agente. S takšnim sklepom se zaključuje poročilo zvezne policije FBI. Ta je sedaj še posebej pozorna na vohune, ki se skrivajo pod pretvezo akademskosti; torej pod preobleko študentov, gostujočih profesorjev in strokovnjakov na izpopolnjevanju.

Kritiki Silvia Berlusconija še niso nehali obirati njegovih kosti potem ko je strmoglavil kot poslednji demokratični voditelj Italije, ki ga je odnesla dolžniška kriza. Kritiki ga obtožujejo, da je javnost bombardiral s svojimi seksi TV-voditeljicami in tako negativno vplival na podobo ženske v družbi. Vendar tudi njegovi najostrejši nasprotniki priznavajo, da seksizem ni zrastel na Berlusconijevem zeljniku ampak je globoko zakoreninjen v italijanski družbi.

OB 9:05

Charles Manson, eden najslavnejših ameriških zapornikov, se je ponovno neuspešno prijavil za pogojno kazen. Manson bo za naslednji pogojni izpust lahko kandidiral čez 15 let, ko bo že v devetdesetih. Svojci žrtev Mansonovega kulta, med drugim sestra žene režiserja Romana Polanskega, so povedali, da so z razpletom zadovoljni. Tako imenovana Mansonova družina je s predvsem ženskimi članicami kulta v 60 letih prejšnjega stoletja ustrahovala Kalifornijo.

Poročilo britanske univerze Golhsmiths vzpostavlja, da se je britanska mornarica zavedala, da je na morju obtičal čoln z večjim številom Afričanov. Ti so želeli prebegniti iz Libije v Evropo v času bombardiranja Gadafijevega režima. Čoln, ki je obtičal med najbolj zaposlenimi trgovskimi potmi na svetu, je morje dva tedna nosilo sem in tja. Preživeli sedaj trdijo, da je z njimi komuniciral britanski vojaški helikopter in francoska vojna ladja. Obe omenjeni mornarici navedbe zavračata.

Preiskavo svojih vrst pa naroča indijska vojska, saj njen vrhovni poveljnik general Vijay Singh trdi, da so ga skušali podkupiti s slabimi tremi milijoni dolarjev. V zameno za podkupnino bi vojska nabavila 600 podstandardnih vozil. Dodal je, da vojska 7000 takšnih vozil že ima, ko pa se je izvajala njihova nabava pa kljub njihovi neuporabnosti nihče ni postavljal težkih vprašanj.

OB 10:05

Članice skupine najrazvitejših gospodarstev G8 so Sirijo včeraj pozvale k prekinitvi ognja, ki je v skladu z načrtom posebnega odposlanca Združenih Narodov in Arabske Lige Kofija Annana stopil v veljavo danes. Francoski zunanji minister Alain Juppe (izg. Alen župe) je ob tej priložnosti menil, da bi morali imeti zunanji opazovalci možnost prostega gibanja po Siriji, tja pa bi poslal tudi okrepljeno opazovalno misijo. Z njo želi preverjati ali se sirski predsednik Bašar Al-Asad res drži dogovorov.

Dekan zagrebške filozofske fakultete Damir Boras je včeraj ob praznovanju dneva Romov napovedal, da bo njegova fakulteta na oddelku za indologijo in daljnovzhodne študije kot izbirni predmet uvedla romščino. Potrdil je tudi, da bodo finančno podprli izdajo slovnice romskega jezika v hrvaščini.

Med Slovenci je kot plačilno sredstvo vse bolj priljubljena plačilna kartica. Kar dve tretjini Slovencev in Slovenk naj bi jo uporabljalo pri več kot polovici nakupov, z njimi pa poravnamo tudi zneske manjše od pet evrov. Izjemno priljubljene so kartice tudi na potovanjih in pri nakupih preko interneta. S slednjimi pa naj bi imelo izkušnje že tri četrtine Slovencev.

Z Britoffa se je javljal Luka Tetičkovič.

 

 Komentarji
komentiraj >>