Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF AMERIŠKIH IZMIŠLJOTIN - VIDEO (636 bralcev)
Sreda, 18. 4. 2012
Boris V.... Vlada pričakovano proti stavko ...
... Sindikati napovedujejo referendum o noveli zakonu o dodatnih interventnih ukrepih ...
... iz izraelskega zapora po 66-ih gladovne stavke izpuščen Kader Adnan ...
... Američani spet pozirali z mrtvimi Afganistanci ...
... RŠ ima status medija posebnega pomena ...

Vlada se pričakovano odziva na stavko javnega sektorja. Minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak je opozoril, da bodo stroške, ki jih bo povzročila stavka, verjetno nosili tudi zaposleni, časa za kompromis pa je po njegovem mnenju še kakšen teden ali dva. Bolj oster je bil premier Janša, ki je ob današnjem vladnem obisku ptujsko-ormoške regije ponovil, da stavka ne bo plačana. Janša je tako dejal, citiramo: „Nobene dileme ni. Institucije, kjer se je stavkalo, pač ne bodo dobile sredstev za en dan za plače v tem mesecu", konec citata. Janša je prav tako dejal, da današnja stavka ni rešila nobenega problema, stavkali pa so, kot je dejal, le tisti, ki jih kriza ni prizadela. Tudi Radovan Žerjav je istega mnenja. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo je dejal, da si gospodarstvo ne more privoščiti luksuza, da bi stavkalo.

Sindikati javnega sektorja medtem napovedujejo naknadni zakonodajni referendum o noveli zakona o dodatnih interventnih ukrepih. Sindikati tako zbirajo podpise za vložitev pobude za začetek postopka razpisa referenduma. Zbrati morajo 2500 podpisov, ki pa jih bodo že v četrtek, kot so dejali v sindikatih, predali predsedniku državnega zbora Gregorju Virantu. Novela zakona, ki jo parlament včeraj potrdil, zamika izplačilo regresa z maja na junij, sindikati pa opozarjajo, da vlada s tem krši dogovor med sindikati javnega sektorja in vlado oziroma kolektivno pogodbo.

Stavkajo, a gladovno, tudi v izraelskih zaporih. Po 66ih dneh gladovne stavke je bil včeraj izpuščen palestinski zapornik Kader Adnan, ki je bil zaprt brez obtožnice. Adnan je s svojo gladovno stavko navdihnil več kot tisoč ostalih zapornikov, med Palestinci pa sedaj uživa status narodnega junaka. Njegovo vrnitev v Jenin v Zahodnem bregu je pozdravilo več sto ljudi. 1600 palestinskih zapornikov, zaprtih v izraelskih zaporih, nadaljuje gladovno stavko proti tako imenovanim administrativnim zapiranjem, ki omogočajo zadrževanje ljudi za rešetkami za nedoločen čas, brez da bi bili sploh česarkoli obtoženi. Takšnih zapornikov je več kot 300, med njimi je tudi okoli 20 palestinskih poslancev. Palestinske oblasti medtem sporočajo, da je Izrael začel kaznovati stavkajoče z osamitvami v prostorih brez elektrike, grozi pa se jim z odvzemom pravice do družinskih obiskov in preselitvijo v druge zapore.

Izraelske oblasti Palestince pogosto zaprejo brez obtožnice, zaporniki nikoli ne pridejo pred sodnika, s čimer jim je onemogočena obramba, pripor pa se podaljšuje na vsake tri mesece.

Videointervju s Palestincem, ki je bil tako zaprt 10 mesecev (posneto septembra 2011 v Gazi):

V javnost so prišle nove fotografije, ki prikazujejo ameriške vojake, kako pozirajo s trupli samomorilskih napadalcev. To je sprožilo že ustaljeno reakcijo sil ISAF. Njihov poveljnik, ameriški general John Allen, je tako dejal, da takšno ravnanje vojakov ne predstavlja politike ISAF-a ali ameriške vojske. Da so pojasnila okupacijskih sil navadna izmišljotina, dokazuje dejstvo, da je to že četrti tak škandal v zadnjih štirih mesecih. Ameriški vojaki so tako v bližnji preteklosti na Afganistance urinirali, pobijali civiliste in zažigali Korane.

Kroff končujemo z radostno novico. Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije je izdala uradno odločbo, da je Radio Študent upravičen do statusa medija posebnega pomena kot študentski radijski program. Edini.Komentarji
komentiraj >>