Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
POLOVIČARSKI BritOFF (573 bralcev)
Četrtek, 19. 4. 2012
Luka T....južnoafriška republika na nogah zaradi viralnega posnetka posilstva...
...Indija bogatejša za raketo dolgega dosega...
...lastnikom vrnili sliko, ki so jo zasegle nacistične pošasti...
...Breivik ne obžaluje svojih terorističnih dejanj...
...ali bodo Japonci evakuirali svoj otok?...
...Savdsko Arabijo skrbi prisotnost gejev v šolah...

OB 9:05

Južnoafriško republiko je pretresel posnetek posilstva 17- letnega dekleta, ki je s pomočjo mobilnih telefonov postal viralen. V posnetku, ki traja 10 minut, se sedem moških izmenjuje nad dekletom – ta pa medtem vzklika „Posiljujete me!“. Fenomen videa je oblasti v južnoafriški republiki prisilil, da se soočijo s problematiko posilstev, ki naj bi bila tam razmeroma pogost pojav.

Indija je uspešno testirala raketo dolgega dosega, s katero lahko bojni tovor dostavljajo vse do Evrope in Kitajske. S tem je vstopila v elitni klub narodov, ki si za pas zatikajo balistične in inter-kontinentalne rakete. Raketa Agni-V bo po nadaljnjih testiranjih postala popolnoma operativna leta 2014. Poskus, s strani zahoda ni pritegnil praktično nobene kritike; za razliko od podobnega severnokorejskega poskusa prejšnji teden. Takrat so ti z nosilno raketo v orbito utirili satelit, Zahod pa je v tem videl zgolj pretvezo za testiranje rakete dolgega dosega.

Ameriške oblasti so legitimnemu lastniku vrnile 474 let staro sliko „Jezusa s križem“, ki si jo je med drugo svetovno vojno prisvojil kolaboratorski režim višijske Francije. Sliko so leta 1941 prodali, nato pa se je zadrževala po različnih muzejih. Legitimni lastniki slike so zadovoljni, da se je vrnila v njihove roke - to pa so komentirali kot dokaz, da nikoli ni prepozno, da popraviš napako. Sliko bodo sedaj – prodali.

OB 10:05


Na Norveškem se nadaljuje sojenje Andersu Breiviku osumljenemu za pokol 77 najstnikov na otoku Utoya in bombardiranje v Oslu, oboje na isti dan lanskega Julija. Breivik je doslej povedal, da svojih dejanj ne obžaluje saj sta bili obe „sofisticirani in spektakularni“, če bi imel to možnost bi jih ponovil še enkrat. Prav tako je sodišče prosil naj ga usmrti, kar se mu zdi bolje kot patetična zaporna kazen 21-ih let, kot je označil najvišjo zagroženo kazen na Norveškem.

Še novica iz spletnih virov slabšega slovesa, portal European Union Times poroča, da naj bi bili ruski diplomati osupli nad prošnjo japonskih kolegov. Ti jih domnevno prosijo naj jim vrnejo sporno Kurilsko otočje, saj sicer nimajo nikamor evakuirati 40 milijonov ljudi, ki jih ogroža radioaktivno sevanje iz lanskega leta poškodovane jedrske elektrarne Fukušima. Ruske diplomate so obvestili o še bolj presenetljivem scenariju, po katerem naj bi se Japonci evakuirali v kitajska mesta duhov; ta so bila postavljena kot dosežek gospodarske rasti sedaj pa samevajo brez prebivalcev.

Savdska Arabija je sprejela nekaj zakonov, ki bodo pomagali pri vzdrževanju javne morale. Po novem šolskega praga ne smejo več prestopiti posamezniki, ki s svojim videzom spominjajo na nasprotni spol ali zbujajo vtis emota ali geja. To odločitev je sprejela komisija za promocijo vrlin in preprečevanje razvrata.

Z Britoffa se javlja Luka Tetičkovič.Komentarji
komentiraj >>