Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NAJBOLJŠA KOREJA IMA NAJBOLJŠI BritOFF (661 bralcev)
Petek, 20. 4. 2012
Luka T....Kitajsko-severnokorejski odnosi se ohlajajo...
...Kim Jong-Il v svoji oporoki poziva k miru z južno Korejo...
...želve usnjače nehale biti ogrožene...
...resni študentski protesti proti višjim šolninam v Quebecu...
...hrvaški policaji na koncu njegove poti prijeli tihotapca kokaina...
...v savdski Arabiji bodo obglavili domnevno čarovnico...
...Iran nadaljuje s pregonom istospolno usmerjenih...
...Severna Koreja spet zameri Južni...

OB 7:05

Treniran vojak Vusimuzi Silwanyana je v Južnoafriški republiki na lastno pest začel s preiskavo umora svoje hčere. Potem ko policija ni bila sposobna najti storilcev je Silwanyana potoval v Cape Town kjer je začel slediti govoricam; neka ženska mu je dala napotke, ki so vodili do aretacije enega osumljenca. Ta pa je razkril nadaljnje informacije o še dveh zločincih. Policijska preiskava je razkrila, da je bil umor posledica ponesrečenega poskusa ropa; truplo dekleta pa so storilci razkosali, da bi prikrili svoje dejanje.

Kitajska bo uradno nehala z vračanjem prebežnikov iz Severne Koreje saj jih tam čaka gotova usmrtitev. Za to spremembo politike so se Kitajci odločili, ker morajo v mednarodnih odnosih prevzeti odločilnejšo voditeljsko vlogo. Neuradni viri pa navajajo, da se odnosi med Severno Korejo in Kitajsko ohlajajo in niso niti približno več tako brezpogojni kot so bili v preteklosti.

Morda je tudi zato preminul severnokorejski voditelj Kim Jong-Il v svoji oporoki izrazil željo po miru z južno sosedo. Obe državi sta tehnično še vedno v vojni, saj sta podpisala le sporazum o prekinitvi ognja. Voditelj je svojo državo kljub temu pozval naj nadaljuje z izdelavo jedrskih orožij, saj je to edini način, da obdrži svojo moč.

OB 8:05

Ob obali Z Afrike so odkrili največjo kolonijo želv usnjač na svetu. Te so bile doslej ogrožene, saj je njihova populacija v Indo-Pacifiku med leti 1980-90 upadla za 90 odstotkov. Znanstveniki pa niso vedeli, da na obali Gabona gnezdi velika Atlantska kolonija. Ob tej priložnosti so pohvalili republiko Gabon, da je od leta 2002 pa do danes vzpostavila omrežje naravnih rezervatov, ki želvam omogočajo gnezdenje. Same želve pa bodo verjetno nehale biti ogrožene, saj razmišljajo, da bi jih umaknili s seznama kritično ogroženih vrst.

V francosko govoreči kanadski provinci Quebec se je zakuhal doslej največji študentski protest v njeni zgodovini. Demonstracije trajajo že vsaj deset tednov, sprožile pa so jih napovedane podražitve šolnin. Te naj bi se v naslednjih petih letih zvišale za 375 kanadskih dolarjev letno. Proti premierju Quebec-a, Jeanu Charestu naj bi se sedaj organiziralo kar 165.000 študentov in študentk.

Predstavniki obeh policijskih sindikatov bodo danes opoldne v Državni zbor prinesli podpise, s katerimi bodo začeli prve korake postopka za referendum o noveli zakona o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012. Ti predvidevajo zamik izplačila regresa v javnem sektorju za en mesec: z maja na junij. Zaenkrat potrebujejo 2500 podpisov a sindikati trdijo, da jih imajo več, te so zbrali tudi kot opozorilo naj vlada ne uveljavlja ciljev enostransko. Po tej vložitvi bo predsednik državnega zbora določil rok za zbiranje potrebnih 40.000 podpisov za razpis referenduma.

OB 9:05

Največ ameriških republikancev si za podpredsednico kandidata Mitta Romneya želi Condoleezzo Rice. Nekdanja državna sekretarka in svetovalka za nacionalno varnost je sicer že večkrat izjavila, da je položaj ne zanima, vendar ima kljub temu največ podpore med republikanci. Nabrala je namreč 26 odstotkov volilnih glasov.

Odbor za alkoholne pijače ameriške zvezne države Alabame je izdal prepoved prodaje vrste piva z imenom „Umazani pankrt", ker naj bi bila beseda pankrt škodljiva za duševno dobrobit otrok. Problem tovrstnih prepovedi je, da niso niti najmanj dosledne, saj je še vedno v prodaji vino z imenom „debeli pankrt" in pivo z imenom „besneča kuzla". Sicer pa tovrstne pripovedi v Alabami ne presenečajo, saj gre za globoko verno državo ameriškega juga, ki v kar tretjini svojih okrožij prepoveduje prodajo alkohola.

Hrvaški policaji so na železniški postaji v Zagrebu prijeli Vukovarčana, ki se je pravkar vračal s svoje poti po Venezueli. Pri pregledu so našli dobrih 12 gramov kokaina, ker pa so posumili, da ima pri sebi še več droge so ga odpeljali na pregled v klinični center. Tam so v njegovem telesu našli še 4 zavojčke po 46,3 grama. Policija sedaj nadaljuje preiskavo, ali je obtoženec deloval na lastno pest ali pa za koga drugega.

OB 10:05

V Savdski Arabiji bodo obglavili šrilančanko na podlagi obtožbe o čarovništvu. Nek državljan je namreč presodil, da se je njegova 13-letna hčerka v bližini šrilančanke začela čudno obnašati - zato jo je ovadil čarovništva. To je zločin za katerega je zagrožena smrtna kazen, ki bo po vsej verjetnosti tudi izvršena saj Savdska Arabija nima sistema kazenskega prava ampak odločitve sodnikov temeljijo na predpisih šarie. Obglavljenje je pogosta in priljubljena kazen, ki jo sodniki redno izrekajo; vendar za bogate obstaja pravna luknja, saj se zločinov lahko odkupijo - z dovolj denarja seveda.

Iranski klerik Ayatollah Javadi-Amoli je homoseksualce obtožil krivde za širjenje AIDS-a, pro-gejevske politike pa je označil za nižje od psov in prašičev. Klerik je z religiozno argumentacijo sklepal, da je AIDS božja kazen za „nove" grehe. Sveto knjigo Koran pa je citiral na tistem delu kjer pravi, da se s homoseksualnostjo ne bavijo niti psi in svinje. Homoseksualnost se v Iranu kaznuje s smrtjo, vendar pod novimi amandmaji le še za tistega v pasivni vlogi. Tisti v aktivni vlogi spolnega akta je kaznovan „le še" s 100 udarci z bičem, če ni poročen in je seks bil konsenzualen.

Severna Koreja, o kateri smo pred le nekaj urami poročali, da s svojo južno sosedo išče spravo in mir, želi sedaj proti njej bojevati sveto vojno in „razstreliti vse v Seoulu". Rešiti želijo svoj ponos, ki ga je okrcal južnokorejski predsednik Lee Myung-Bak, ki je ponesrečen poskus s tako imenovano nosilno raketo komentiral kot potrato denarja - tega bi po njegovem mnenju bolje porabili z nakupom hrane.

Z Britoffa se je javljal Luka Tetičkovič.

 Komentarji
komentiraj >>