Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
BritOFF Z DAVKI ZA BOGATE (668 bralcev)
Torek, 24. 4. 2012
Luka T....Breivik se je opravičil nekaterim od svojih žrtev...
...Državljanska Lista Virant bo krajšala svoje ime...
...minister Gorenak meni, da niti policisti ne rabijo sindikata...
...Združeni Narodi podaljšali mandat mirovnih sil v Zahodni Sahari...
...Obama se zavzema za spletni aktivizem v primeru Irana in ostalih...
...Britanski premier Cameron se zagovarja, da ni aroganten snob...
...Ontario obdavčuje bogate...
...novoustanovljeno podjetje bo rudarilo za naravnimi sateliti...

OB 07:05

Norveški množični morilec Anders Breivik se je med svojim sodnim procesom prvič opravičil za svoja dejanja; a le mimoidočim pri bombnem napadu na vladno poslopje v Oslu. Le-ta je bil zgolj diverzija za kasnejši pokol na otoku Utoya. Breivik je pojasnil, da pozna bolečino ob izgubi bližnjega - saj so tudi njega tisti dan zapustili prijatelji in družina, „izgubil je praktično vse."

Državljanska lista Gregorja Viranta bo danes na prvem izrednem kongresu stranke sprejela nov statut in manifest. Volilnega kongresa se bo predvidoma udeležilo 300 ljudi, ki bodo odločali o novem vodstvu in novem imenu stranke - to je sedaj predolgo. Na čelu stranke bo po vsej verjetnosti ostal Gregor Virant, zato elektorjem predlagamo preprosto skrajšavo imena stranke na - Državljan Virant.

Po naročilu ministra za pravosodje in notranje zadeve, Vinka Gorenaka, je policija začela odpovedovati pogodbe obema policijskima sindikatoma. Sodeč po ministrovih besedah poteze ne gre razumeti kot revanšizem za zbiranje podpisov v podporo referenduma proti varčevalnim ukrepom - prvi prag podpisov sta sindikata v Državni Zbor prinesla prejšnji teden. Minister, nasprotno, odpoved pogodb o plačanih delovnih urah za sindikalno delovanje, upravičuje kot rez v sindikalno razkošje. Minister ima namreč dokument iz katerega je razvidno, da sindikalisti med delovnim časom med drugim igrajo pikado. Minister menda sugestira naj se sindikati prevelike ostrine osamosvojijo od proračunskih sredstev - ali pa nehajo delovati.

OB 08:05

Severna Koreja s posnetki iz nekega drugega časa dokazuje svojo pripravljenost na sveto vojno s svojo južno tekmico. Čeprav mladi fantje obeh držav dolga leta preživljajo na vojaških rokih, so južni veliko bolj kot z žrtvovanjem za svojo komunistično ideologijo zaposleni s preveč predanim igranjem StarCrafta. Le-to je verjetno dekletom odtujilo marsikaterega mulca, ki bi jih gotovo zlahka osvajal pod pretvezo nenehne grožnje artilerijskega pekla s severa. Tamkajšnji mulci pa so medtem zaposleni z nabiranjem mineralov.

Varnostni svet Združenih Narodov se je strinjal o pripravi osnutka za podaljšanje mandata mirovnikov v Zahodni Sahari. Slabo poseljen teritorij je predmet spora med Marokom in Alžirijo ter Mavretanijo. Podaljšanje mandata je redni postopek Varnostnega sveta med Marokom s podporo Francije in ostalimi državami, ki podpirajo Polisarijevo gibanje za neodvisnost. Združeni narodi so v spor posegli leta 1991 z mandatom ostati do referenduma o neodvisnosti, vendar tega tega doslej še niso razpisali.

Ameriški predsednik Barack Obama je avtoriziral sankcije na prodajo programske opreme, ki bi jo Iran lahko uporabljal za sledenje spletnim in ostalim aktivistom, ki internet uporabljajo za organizacijo. Obama je v govoru povedal, da bi se te tehnologije morale uveljavljati za opolnomočenje državljanov in ne za njih zatiranje.

OB 09:05

Britanskega premierja Davida Camerona je kolegica iz konzervativnih poslanskih vrst Nadine Dorries pred dnevi označila za arogantnega snobovskega dečka. Skupaj s svojim kanclerjem Georgem Osbornom se naj ne bi zavedal niti cene mleka, njegova dejanja pa ne kažejo nobenega obžalovanja ali strasti pomagati drugim. Cameron se je na kritiko odzval z zagotovilom, da ostaja v stiku z realnostjo in da počne vse v najboljši volji ljude te dežele.

Kitajska bo po vsej verjetnosti uvedla vsedržavni sistem z arhiviranje o tujcih, ki delajo in bivajo na Kitajskem. Informacije o tujcih, ki so sedaj razdrobljene med lokalnimi administracijami bodo tako dostopne preko ene centralne agencije. Po besedah Lia Guofa, strokovnjaka za imigracijsko pravo, je prekoračenju Vize in delu na črno težje sledititi, če so podatki o tujcih pristojnost več državnih teles hkrati.

Na kitajskem pa se nadaljuje tudi sodni proces, ki ugotavlja ali Apple krši pravice kitajskega proizvajalca Proview. Ta naj bi že pred desetimi leti registriral pravico do uporabe imena iPad po svetu. Apple je leta 2009 te pravice odkupil a po besedah predstavnikov Proviewa ne na Kitajskem. Sprti strani bosta po napovedih svoj konflikt razrešila z izvensodno poravnavo.

OB 10:05

Kanadska provinca Ontario bo svoje breme finančne krize lajšala tudi z davkom na bogate, ki želi posegati v cenzus nad pol milijona letnih dohodkov v ameriških dolarjih. V Ontariu bodo tako z dvoodstotnim davkom na bogate zbrali slabe pol milijarde ameriških dolarjev, s čimer bodo odplačevali proračunski primanjkljaj, ki trenutno znaša 15 milijard dolarjev.

Nedavno ustanovljeno podjetje Planetary Resources incorporated, namerava v bližnji okolici zemlje loviti asteroide in iz njih črpati drage surovine. Soustanovitelj podjetja Eric Anderson je svojo poslovno vizijo opisal kot lov za sadjem, ki se ponuja na nizkih vejah dreves. Tako je karikiral energetsko nezahtevnost in veliko vrednost nekaterih redkih kovin, ki se v zemljini skorji pojavljajo le če so tja padle z asteroidom. Vizijo podjetja so s svojim začetnim kapitalom podprli tudi nekateri ugledni investitorji; med njimi soustanovitelj Googla Larry Page in filmski režiser James Cameron.

Naravovarstvena organizacija Greenpeace je testirala osemnajst vzorcev kitajskih čajev in v kar dvanajstih od teh našla sledi nelegalnih pesticidov, med drugimi Metomila in Endosulfana. Drugega so na konferenci Združenih Narodov v Stockholmu prepovedali leta 2010 z razlogom škodovanja človekovemu organizmu in oviranju moške spolnosti. Kitajska je hkrati največji proizvajalec čajev in pesticidov, razsipna uporaba teh pa naj ne bi škodila samo potrošnikom ampak tudi pridelovalcem. Letno naj bi bili pesticidi odgovorni za 17 tisoč smrti med ljudmi, ki z njimi rokujejo na svojem delovnem mestu.

Z Britoffa se je javljal Luka Tetičkovič.Komentarji
komentiraj >>