Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
GLASBENE NOVICE: od 24. 4. do 26. 4. 2012 (697 bralcev)
Sreda, 25. 4. 2012
Simon VeneDanes v Glasbenih novicah: The Adicts, Motorhead & Anthrax, The Buzzcocks

Rush, Mike Patton+Ictus Ensemble, Megadeth

hologramska mrzlica, Iggy Pop proti anglo-amerikanizaciji glasbe, The Ghen s prvencem iz bistriških štal, Lene kosti iščejo kitarista, Tito's Boys se poslavljajo
===========================================

Četrtek, 26. 4. 2012

Legendarni angleški punkrokerji The Adicts bodo po več kot treh letih ponovno izdali studijski album. Album, ki bo posnet naslednji mesec, bo produciral Derek O’Brien, ki je v preteklosti sodeloval s Social Distortion in Adolescents. Album naj bi izšel enkrat v jeseni. To bo njihov deseti album po vrsti in prvi za DC-Jam založbo.

Motorhead in Anthrax bodo združili moči za jesensko turnejo po Evropi. Začela se bo petega novembra v Wolverhamptonu in jih bo vodila po raznih britanskih, francoskih, nizozemskih in nemških mestih. Sicer pa bosta oba benda, skupaj s Slipknot in Slayer, letos tudi del severnoameriškega Mayhem festivala, ki se bo po raznih ameriških mestih selil vse od konca junija pa do začetka avgusta.

The Buzzcocks so razkrili, da se bodo ponovno združili z ustanovnim članom Howardom Devotom. Devoto bo tako z njimi igral prvič po letu sedeminsedemdeset, ko jih je zapustil in ustanovil Magazine. Pogajanja o ponovni združitvi so menda trajala kar od dve leti in pol do tri leta. Ni pa se jim še uspelo čisto dogovoriti, kako dolgo bo ta združitev trajala. Zaenkrat je menda govora samo o dveh koncertih – petindvajsetega maja v Manchestru in šestindvajsetega maja v Londonu.

* Sabina Kraner

===========================================

Sreda, 25. 4. 2012

Glasbene novice začenjamo pri glasbenih dinozavrih. Kanadski veterani Rush, ki lomastijo po odrih že od leta 1968, torej že 44 let, bodo meseca junija izdali 20. studijski album z naslovom Clockwork Angels. To bo prva plošča po petih letih pavziranja, na spletu pa je že moč najti prvo skladbo z naslovom Headlong Flight.

Na obzorju pa je novo sodelovanje neutrudnega Mikea Pattona. Gre za sodelovanje z belgijskim Ictus Ensemblom, s katerim je že sodeloval pred dvema letoma, ko so izvajali delo Luciana Beriosa z naslovom Laborintus II. To delo vsebuje širok nabor muzik, od opere do starejšega evropskega Jazz-a, in prav ti posnetki bodo izšli na plošči, ki jo bo izdala seveda založba Ipecac Recordings v mesecu juliju.

Za konec novic pa še ena iz tabora metal zasedbe Megadeth, ki bo junija ponovno nastopila v Ljubljani. Letos minevata dve dekadi od izdaje plošče Countdown To Extinction, ki jih je izstrelila v mainstream polje. Kot je v navadi pri metal bendih, da ob kakšni okrogli obletnici izvajajo kakšno kultno ploščo v celoti, bodo tudi Megadeth dotičen album odigrali v celoti. Na žalost ne na ljubljanskem koncertu, marveč v Čilu, meseca septembra letos.

* Gašper Prus

===========================================

Torek, 24. 4. 2012

Po glasbenih odrih se ponovno sprehajata Michael Jackson in Tupac oziroma njuna holograma. Holopac, kot so poimenovali Tupacov hologram, je nedavno nastopil z Dr. Drejem na festivalu Coachella. Hologram kralja popa, ki do sedaj še ni dobil imena in ga bomo ob tej priložnosti poimenovali Holokavst, se odpravlja na turnejo z Jackson's Five.

Za začetek prihodnjega meseca napoveduje nov album tudi Iggy Pop. Album bo zbirka priredb skladb pretežno iz francoskega glasbenega miljeja. Iggy Pop takšen koncept utemeljuje z mislijo, da je francoski jezik eden redkih, ki uspešno parira anglofonski okupaciji ušes poslušalcev in poslušalk, tudi na vašem Radiu Študent.

Glasbeni prvenec so izdali The Ghen. Zasedba iz Bistrice ob Sotli se je kalila v vrsti mlajših rokovskih skupin, kot so Malik, Mana in Psihiatrija. Album Choices je izšel na USB ključu, kar je povsem primerno za današnje visokotehnološke in antiimperialistične glasbene novice.

Slovenski heavy metal prvaki, ki so v začetku letošnjega leta izdali nov album z naslovom Penetrator, iščejo novega kitarista. V zgodovini zasedbe je to povsem običajen pojav, ki se redno ponavlja, namreč da se kitaristi poslavljajo in prihajajo novi. Torej, nadobudni kitarski butnglavci, javite se na mesto kitarista Lenih kosti in se že v začetku poslovite. Šifra: »Terce«.

Napovedani so zadnji trije koncerti istrske zasedbe Tito's Boys. Pred odhodom čez lužo enega od članov zasedbe in »dooolgo« pavzo ostalih jih bomo lahko videli v Kopru na dan upora proti okupatorju, kasneje v Menzi pri koritu in petega maja na četrtem festivalu Dernek v Umagu, kjer bodo med drugimi nastopili tudi Pigs Parlament z domače grude. »Amerika i Engleska biče zemlja proleterska - ska - ska - ska…«

* Simon Vene


Komentarji
komentiraj >>