Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
moriarty (629 bralcev)
Sreda, 25. 4. 2012
outlawMoriarty
www.moriartyland.net
1. CD missing room, 1 (oni) I WILL DO moriarty 3.37
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
I Will Do, uvodna pesem z lanske plošče The Missing Room zasedbe Moriarty. Danes smo v Ameriki in v okolici, od Irske, preko Vietnama, do Švice in Francije, pri zasedbi Moriarty, ki bo v torek, 8. maja, v okviru letošnjega festivala Druga godba, nastopila v Klubu Cankarjevega doma. Naslednja pesem z albuma The Missing Room je Isabella.
2. Isti CD, 2 (oni) ISABELLA moriarty 3.47
Zasedba Moriarty si je nadela ime po Deanu Moriartyju, glavnem liku iz knjige Na cesti, On the Road Jacka Kerouacka. Če ste pomislili na profesorja Moriartyja iz Sherlocka Holmesa, verjetno tudi niste tako daleč. Posebej zanimiv pa je podatek, da je Moriarty anglikanizirana različica irskega priimka Ó Muircheartaigh, razširjenega predvsem po okrožju Kerry. Torej večplastno ime za kulturno raznoliko zasedbo, ki deluje od konca devetdesetih let. Pevka je Rosemary Standley, kitarista sta Charles Carmignac in Arthur B. Gillette, basist je Stephan Zimmerli, bobnar Vincent Talpaert, Thomas Puechavy pa igra ustno harmoniko. Navezujejo se na irsko glasbo, folk, blues in sorodne izrazne oblike. Leta 2007 so objavili malo ploščo s pesmijo Jimmy.
3. CDR, 1 (oni) JIMMY moriarty 4.24
Izvrstna pesem Jimmy nas uvaja tudi v prvi album skupine Moriarty z naslovom Gee Whiz But This Is a Lonesome Town, ki je izšel oktobra 2007. Naslednja pesem z njega je še ena izvrstna, Private Lily.
4. Isti CDR, 2 (oni) PRIVATE LILY moriarty 3.53
Album Gee Whiz But This Is a Lonesome Town je pretežno akustičen, oprt na že omenjene izrazne oblike in zvoke irske glasbe, ameriške folk glasbe, bluesa in podobnih zvrsti. Pomembno razsežnost zvoku daje tudi Thomasova ustna harmonika. Tudi v pesmi Motel.
5. Isti CDR, 3 (oni) MOTEL moriarty 3.10
Naslednja pesem s prvenca Gee Whiz But This Is a Lonesome Town ameriško-evropske naveze Moriarty je Animals Can't Laugh, Živali se ne morejo smejati.
6. Isti CDR, 4 (oni) ANIMALS CAN'T LAUGH moriarty 3.38
Tu je še ena izvrstna pesem s prvega albuma Gee Whiz But This Is a Lonesome Town skupine Moriarty, Cottonflower.
7. Isti CDR, 5 (oni) COTTONFLOWER moriarty 5.04
S prvenca Gee Whiz But This Is a Lonesome Town skupine Moriarty poslušajmo še eno pesem, Fireday, nato se selimo k lanski plošči The Missing Room.
8. Isti CDR, 6 (oni) FIREDAY moriarty 3.13
9. CD missing room, 4 (oni) WHERE IS THE LIGHT moriarty 3.06
Where Is The Light, pesem z lanske plošče The Missing Room skupine Moriarty. Naslednja pesem je How Many Tides s podnaslovom After Sean Sellers.
10. CD missing room, 7 (oni) HOW MANY TIDES moriarty 3.52
Skupina Moriarty bo, kot sem že omenil, v torek, 8. maja, v okviru festivala Druga godba, nastopila v Klubu Cankarjevega doma. Naslednja pesem z lanske plošče The Missing Room ima naslov Julie Gold's Candy Cane Tale.
11. Isti CD, 10 (oni) JULIE GOLD'S CANDY CANE TALE moriarty 4.32
Z albuma The Missing Room poslušajmo še eno pesem, The Dark Line In The Middle Of Hope.
12. Isti CD, 12 (oni) THE DARK LINE IN THE MIDDLE OF HOPE moriarty 4.14
13. CDR, 7 (oni) OSHKOSH BAND moriarty 3.58
To je bila še ena pesem z naslovom Oshkosh Band s prvenca Gee Whiz But This Is a Lonesome Town skupine Moriarty. Na prvencu je tudi dodaten posnetek z naslovom The Crimson Singer. Poslušajmo ga.
14. Isti CDR, 8 (oni) THE CRIMSON SINGER moriarty 5.56
Nocoj smo v oddaji Izven zakona poslušali francosko-ameriško in tako naprej navezo Moriarty, ki jo bomo imeli kmalu, v torek, 8. maja, priliko slišati v Klubu Cankarjevega doma. Naslednji teden je prva sreda v maju, čas za posebno oddajo Moč pesmi, v njej Alejandro Escovedo. Milko Poštrak vas do takrat lepo pozdravljam s še eno pesmijo z lanskega albuma The Missing Room, naslov ji je Roboto Hoshil.
15. CD missing room, 13 (oni) ROBOTO HOSHIL moriarty 2.45


Komentarji
komentiraj >>