Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Afganistanska deklica na Ljubljanskem gradu in Violent na ulicah Maribora (1476 bralcev)
Ponedeljek, 30. 4. 2012
RKHV vajenci... Na Ljubljanskem gradu so otvorili razstavo Steva McCurrya Življenje v slikah ...
... med sprehodom po Mariboru vas lahko za kakšnim vogalom pričakajo VIOLE ...
Praznično vzdušje se pozna tudi, ko gre za kulturno dogajanje. Če niste na počitnicah v tujini, na obali ali vsaj v hribih, se lahko greste turizem kar v prestolnici. Na Ljubljanskem gradu so namreč danes odprli razstavo svetovno znanega fotoreporterja Steva McCurrya, avtorja kultne fotografije Afghan Girl. Slavni portret afganistanske deklice z izrazitimi zelenimi očmi je le eno izmed fotografovih slavnih del. Avtorja zanimajo obrazi ljudi, ki jih je prizadela vojna. Kaj lahko vidimo na Ljubljanskem gradu, nam je povedala soorganizatorka razstave Katarina Lovšin:

Če si med prvomajskimi prazniki zaželite spremembe okolja, si lahko privoščite krajši kulturni izlet v evropsko prestolnico kulture in partnerska mesta, kjer ponujajo raznovrstne razstave. V Mariboru se ne dogajajo razstave samo na razstaviščih, temveč tudi na prostem. Na različnih mestnih lokacijah si lahko ogledate izbor starejših fotografij in razglednic Maribora, na mestnih drogovih in svetilkah nas risbe Petre Varl nagovarjajo s podobami ljubezni in prijateljstva, za kakšnim mariborskim vogalom pa vas lahko pričaka ulični strip z naslovom Violent, avtorjev Zdravka Duše in Damjana Stepančiča. Na dopustu smo zalotili Zdravka Dušo, ki nam je povedal več o samem konceptu njunega uličnega stripa z zgodbo o vijoličnem simbolu Maribora:

Namesto v morju je med kulturnimi dogodki plavala Mirna Berberović.


Komentarji
komentiraj >>