Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NEPRISTRANSKI KrOFF (588 bralcev)
Torek, 1. 5. 2012
Gregor K....IMF ohranil članstvo Irana...
...Mehiška vlada bo plačevala odškodninen žrtvam vojne proti drogam...
...Rupert Murdoch ni primeren za vodstvo News Corpa...
...Greenpeace okupiral ledomilec naftne korporacije shell...
...kritika korporativnih sponzorjev Olimpijskih iger v Londonu...

Mednarodni denarni sklad je zavrnil pobudo New Yorške organizacije Združeni proti jedrskemu Iranu, ki je zahtevala, da se Iranu prekini članstvo v omenjenem skladu. Pobuda je bila utemeljena s sankcijami Združenih Držav Amerike proti Iranu. Gibanje se samoocenjuje za nepristransko, čeprav je med ustanovnimi člani bivši direktor ameriške obveščevalne agencije CIE Jim Woolsey, v nadzornem svetu pa se nahaja bivši vodja izraelske obveščevalne službe Mossad. Toliko o nepristranskosti...

Mehiška vlada je s pohitrenim postopkom sprejela zakon, s katerim bodo žrtve dolgoletne vojne proti drogam upravičene do odškodnine. Višina odškodnine bo lahko obsegala do 73000 dolarjev. V Mehiki je bilo v zadnjih 6 letih zaradi večanja obsega zatiranja trgovine z mamili ubitih 60000 ljudi.

Britansko parlamentarno poročilo je Ruperta Murdocha, avstralskega medijskega mogula, spoznalo za „neprimernega za vodstvo" tako obsežne korporacije, kot je News Corp. Spomnimo se, da se tabloid News of the world, ki je v lasti News Corpa, nahaja v preiskovalnem postopku zaradi prisluškovanja in vdora v mobitele znanih osebnosti in drugih posameznikov, med njimi svojcem ubite deklice. Obenem naj bi informacije pridobivali s podkupovanjem policijskih predstavnikov. Komisija Rupertu Murdochu in njegovemu sinu Jamesu očita, da sta moralno sporne metode zavestno odobravala in dovoljevala, namesto, da bi jih prepovedala.

Aktivisti Greenpeaca so v pristanišču v Helsinkih na Finskem okupirali ledolomilec, katerega je najelo naftno podjetje Shell. Ledolomilec naj bi se uporabilo za raziskovanje možnosti vrtanja na področju Arktike. Greenpeace opozarja, da se bo s tem dodatno ogrozilo že tako problematično področje severnega tečaja, ki se sooča s taljenjem ledenikov. Po ocenah strokovnjakov, naj bi bila tam največja neodkrita nahajališča nafte in zemeljskega plina na zunanji kontinentalni plošči.

Eno izmed združenj Britanskih zdravnikov je kritiziralo dejstvo, da bo eden od glavnih sponzorjev Olimpijskih iger v Londonu Mcdonald's. Po njihovem mnenju naj bi to dajalo dvoumno sporočilo posameznikom v državi, ki se sooča z vedno večjim problemom debelosti svojih prebivalcev. Med glavnimi sponzorji sta tudi Coca Cola in Heineken. Združenje od britanske vlade zahteva, da se med Olimpijskimi igrami prepove oglaševanje vsem trem naštetim, športnikom prijaznim, korporacijam.

 Komentarji
komentiraj >>