Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Habemus Kulturam! (791 bralcev)
Četrtek, 3. 5. 2012
Janez Janša...premiera novega Morettijevega filma Habemus Papam...
... Živalska farma, lutkovna predstava po Orwellovi knjižni predlogi...

Rehabilitacija po prazniku dela je praktično nujna, morda je zato kulturnega dogajanja manj kot sicer. Niso pa počivali v Kinodvoru, saj so nam pripravili pravo po-praznično poslastico. Nocoj se lahko ob 21. uri udeležimo premiere filma Habemus Papam italijanskega režiserja Nannija Morettija. Slednji je znan po svojih levičarskih idejah, zato je dejstvo, da se je lotil celovečerca, v katerem sta osrednja lika papež in psihoanalitik, obljuba izredno originalnega filma.

Kolikokrat se nam zdi, da ne bomo kos nalogam, ki nam jih nalaga družba? Prevečkrat! To se zgodi tudi novoizvoljenemu papežu, ki ga zagrabi panika, saj se boji, da svojih dolžnosti ne bo mogel izpolniti. Na pomoč mu priskoči psihoanalitik, ki ga igra sam Nanni Moretti. Napovednik, ki si ga lahko ogledamo na youtubu, obeta veliko smeha in odlično karakterizacijo likov.

George Owell ne potrebuje podrobnejše predstavitve. Če mu ob bok postavimo Andreja Rozmana Rozo in kot režiserja izberemo Vita Tauferja, je dodatna motivacija za ogled vedno aktualne predstave popolnoma nepotrebna. Kar moramo vedeti, pa sta kraj in čas. Priredbo Živalske farme si lahko ogledamo nocoj ob 20. uri v Lutkovnem gledališču v Ljubljani.

O lutkovni predstavi smo se pogovorili z režiserjem Vitom Tauferjem, ki nam je zaupal, kako je do ideje o Živalski farmi prišlo. Povprašali smo ga tudi o ciljni publiki ter o njegovih dosedanjih izkušnjah z lutkovnim gledališčem.

 


Za svetovni dan svobode medijev je kulturne novice pripravila LeaSKomentarji
komentiraj >>