Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Medijski molk in umetniška učinkovitost - Festival minutne drame Preglej na glas (768 bralcev)
Ponedeljek, 7. 5. 2012
Janez Janša...
O programskih izhodiščih, delavnicah in političnosti Festivala minutne drame Preglej na glas vodja Kulturnega društva Integrali Simona Semenič in ena od organizatork festivala Simona Hamer...
...med današnjimi dogodki izbor filmov na Tednu evropskega filma in plesni performans The daddy project v Plesnem teatru Ljubljana...
Na različnih lokacijah v Ljubljani od 6. do 26. maja poteka festival minutne drame Preglej na glas, na katerem si bo mogoče ogledati projekt Več nas bo, prej bomo na cilju avtorjev Janeza Janše, Janeza Janše in Janeza Janše; uprizoritev-performans »Kladivo ali pinceta?« dramaturginje Simone Hamer in na Tednu slovenske drame v Kranju nagrajeno uprizoritev »GOSTIJA ALI ZGODBA O NEKEM SLASTNEM TRUPLU ALI KAKO SO SE ROMAN ABRAMOVIČ, LIK JANŠA, ŠTIRIINDVAJSETLETNA JULIJA KRISTEVA, SIMONA SEMENIČ IN INICIALKI Z.I. ZNAŠLI V OBLAČKU TOBAČNEGA DIMA«. O delavnicah dramske pisave in spremljevalnem dogajanju nam je več povedala Simona Semenič, vodja Kulturnega Društva Integrali.


Ker program festivala vsebuje le najavo dogodkov in ga je mogoče brati kot besedilo umetniške vrednosti, nas je zanimalo več o medijskem molku kot festivalski politični gesti. O konceptu in vidikih takšne odločitve je več pojasnila Simona Hamer, ena od organizatork festivala.

V okviru rednih dnevnih dogodkov si lahko ob 20. uri ogledate plesno tematizacijo razmerja med očetom in hčerjo. Plesni performans z naslovom The daddy project bo na ogled v Plesnem teatru Ljubljana.

V okviru Tedna evropskega filma se v Kinodvoru obetata dve brezplačni projekciji filmov, in sicer (Sabmarino) danskega režiserja Thomasa Vinterberga ob 16. uri in 30 minut in Boljši svet, pod katerega se podpisuje Susanne Bier (Suzan Ber), ob 23. uri.

Kulturne novice je pripravila Anja Bajda.


Komentarji
komentiraj >>