Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF UPOKOJENCEV in REKREACIJE (747 bralcev)
Ponedeljek, 7. 5. 2012
Urh... napadalci na dveh vojaških postojankah na jugu Jemna ubili najmanj 32 vojakov ...
... neznana napadalca na motornem kolesu sta streljala na vodjo italijanske družbe za jedrsko energijo ...
... grški predsednik Karolos Papuljas podelil mandat Antonisu Samarasu ...
... upokojenci s pokojninami do 518 evrov bodo letos prejeli poln dodatek za rekreacijo ...

Napadalci, ki domnevno pripadajo celicam Al Kaide, so na dveh vojaških postojankah na jugu Jemna po navedbah tamkajšnje vojske ubili najmanj 32 vojakov. Napada sta se zgodila dan zatem, ko je bil ubit vodja jemenske Al Kaide Fahd al-Quso v zračnem napadu. Quso je sicer bil na črni listi med drugim tudi zaradi povezanosti z napadom na Ameriški bombnik USS cole leta 2000. Osumljenci so napada izvedli blizu mesta Zinjibar, nad katerim je sicer Al Kaida nekaj časa imela nadzor.

Neznana napadalca na motornem kolesu sta streljala na vodjo italijanske družbe za jedrsko energijo Ansaldo Nucleare Roberta Adinolfija in ga pri tem ranila. Preiskovalci domnevajo, da naj bi za napadom stali anarhisti, saj se je le ta zgodil v Genovi, kjer je njihovo gibanje še posebej močno. Preiskovalci tudi proučujejo zadnje napovedi nekaterih anarhističnih skupin, ki pozivajo k tako imenovani novi fazi, ki bi lahko privedla do oborožene akcije.

Grški predsednik Karolos Papuljas je Antonisu Samarasu, predsedniku konservativne stranke Nova demokracija, zmagovalki parlamentarnih volitev, podelil mandat za sestavo nove vlade. Samaras, čigar stranka je na volitvah dobila 18,85 odstotka glasov volivcev, bo imel za sestavo nove koalicije tri dni časa. Če mu to ne bo uspelo, bo pravico do oblikovanja vlade pripadla vodji drugouvrščene levičarske stranke Siriza Aleksisu Ciprasu, ki je dobila 16,6 odstotka glasov. In tako dalje. Sicer pa se je Samaras skupaj s tretjeuvrščeno stranko Pasokom po volitvah že zavzel za spremembo dogovora z mednarodnimi posojilodajalci o programu pomoči Grčiji, saj so stranke, ki so nasprotovale varčevalnim ukrepom, dobile okoli 50 odstotkov glasov.

Upokojenci s pokojninami do 518 evrov bodo letos prejeli poln dodatek za rekreacijo, tisti s pokojninami med 518 in 622 evrov pa bodo prejeli tričetrtinski dodatek, je povedal predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec. To je ocenil kot pošten ukrep. Erjavec je še dejal, da so bila nedeljska pogajanja med njim in premierom Janezom Janšo trda, ne glede na to pa sta našla kompromis, da bodo vsi upokojenci do 518 evrov dobili enak dodatek kot lani. Seveda pa ljudem s tako nizkimi pokojninami takšen dodatek pride prav za vse kaj drugega kot pa rekreacijo.Komentarji
komentiraj >>