Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
"WILL YOU COPY ME?" OFF (965 bralcev)
Torek, 8. 5. 2012
Božidar K....kitajske oblasti iz države izgnale dopisnico Al Jazeere, televizija zapira svoje dopisništvo...
...Norveška odprla največji laboratorij za zajetje ogljikovega dioksida na svetu...
...prvi krog koalicijskih pogajanj v Grčiji neuspešen, leva stranka Siriza za protivarčevalno koalicijo...
...Zveza svobodnih sindikatov Slovenije se je z vlado uspela dogovoriti za omilitev nekaterih ukrepov...

OFF NAPOVEDNIK

Misijonarska Kopimistična cerkev, občestvo ljudi, ki štejejo dejanje izmenjave datotek za sveto, je prvič v zgodovini opravila lasten poročni obred. Pri cerkvi, ki so ji v začetku leta na Švedskem priznali status religijske skupine, sta se poročila Italijan in Bolgarka ter si obljubila, da si bosta med sabo izmenjevala ljubezen, znanje in čustva, dokler bodo obstajale informacije. Slovesnost je vodil mož v Guy Fawkes maski, čigar glas je bil distorziran z glasovnim modulatorjem.

Cerkveni voditelji so mladoporočencema predlagali, naj si izmenjata in „zremixata“ nekaj celic DNK ter tako ustvarita novo človeško bitje. Kompimisti sicer pridigajo, da so vse informacije svete in da je izmenjava datotek moralno zdrava, zato tudi ni nenavadno, da so bili navdušeni nad ljubeznijo mladoporočencev, kjer gre ravno za izmenjavo in deljenje. Glavne zapovedi kopimizma so sicer: Vse znanje za vse, iskanje znanja je sveto, pretok znanja je svet, dejanje kopiranja je sveto.

Glede na napredne ideje, ki jih častijo kopimisti, se zdi, da je Švedska korak pred ostalimi evropskimi državami tudi na področju verskih skupnosti. „Izmenjujte, delite, učite se.“ Svež veter, po: „Ne nečistuj, ne laži, ne tega, ne onega!“

Vi pa berete copypaste OFF program Radia Študent.

OFF PROGRAM

Združene države Amerike in Kitajska so se dogovorile za sodelovanje pri preprečevanju kibernetskih napadov na državi. Ameriški obrambni minister Leon Panetta je dejal, da imata obe državi napredne kibernetske zmogljivosti in da je pomembno razviti boljše sodelovanje. Do dogovora med Panetto in njegovim kitajskim kolegom generalom Liangom Guanlijem je prišlo v ameriškem Pentagonu. General Guangli je sicer močno stopil v bran svoji državi, ki jo Združene države krivijo za večino kibernetskih napadov na svojo digitalno infrastrukturo, in opozoril, da je nemogoče, da bi vsi napadi prihajali s Kitajske. Ameriški minister se je s tem strinjal in dejal, da se je na vsak način treba izogniti krivim obtožbam, ki bi lahko privedle do kriz.

Študija ameriške univerze Duke ugotavlja, da se epidemija debelosti v Združenih državah Amerike zadnja leta upočasnjuje, vendar pa se Američani še vedno redijo. Trenutno naj bi bilo 78 milijonov odraslih predebelih. Če se v prihodnjih letih nič ne spremeni na bolje, bo predebelih še 32 milijonov Američanov več, kar bo stroške za zdravstvo v Združenih državah v tem času obremenilo za dodatnih 550 milijard dolarjev.

Kitajska od Irana kupuje surovo nafto s svojo nacionalno valuto juan, je dejal iranski ambasador v Združenih arabskih Emiratih, Mohamed Reza Fajad. Naftne transakcije so ponavadi poravnane v ameriških dolarjih, vendar ameriške sankcije otežujejo Iranu, da bi prejemal plačilo v standardni valuti. Teheran porablja kitajsko valuto, ki ni prosto konvertibilna, za blago in storitve uvožene iz Kitajske. Združene države Amerike sicer nameravajo izvesti krog sankcij proti bankam s sedežem v državah, ki nočejo prenehati z nabavo iranske nafte. Medtem pa Kitajska promovira uporabo juana kot mednarodne valute, s čimer bi konkuriral ameriškemu dolarju.

Katarska televizija Al Jazeera je sporočila, da je začasno zaprla svoje dopisništvo v Pekingu, ker so kitajske oblasti izgnale njihovo dopisnico Melisso Chan in zavrnile izdajo vizumov nekaterim drugim novinarjem televizije. V Društvu tujih dopisnikov na Kitajskem so zavrnitev izdaje vizuma za Chanovo označili za hudo grožnjo delu tujih poročevalcev na Kitajskem. Chanova naj bi bila sicer prva novinarka, ki so jo izgnali s Kitajske po letu 1998, ko so novinarja nemškega Der Spiegla Jörgena Kremba obtožili, da pozna državne skrivnosti, zato so mu ukazali, da zapusti državo.

Norveška je odprla največji laboratorij za zajetje ogljikovega dioksida na svetu, ki predstavlja vodilno strategijo za boj proti globalnemu segrevanju. Laboratorij bo preizkusil francosko-norveške metode za zajemanje emisij ogljikovega dioksida med industrijskim procesom in zakopavanje plina pod zemljo, za preprečitev uhajanja nazaj v atmosfero. Ambiciozni, 780 milijonov evrov vreden projekt so začeli leta 2007, a je bil zadržan zaradi prekoračitve stroškov. Cilj projekta je sicer zmanjševanje emisij, ki jih oddaja bližnja rafinerija Mongstad.

Potem ko je sinoči predsedniku konservativne grške stranke Nova demokracija Antonisu Samarasu spodletel prvi krog koalicijskih pogajanj s strankami, ki nasprotujejo mednarodni pomoči in varčevalnim ukrepom, je predsednik leve stranke Siriza Aleksis Cipras dejal, da bo poskusil formirati koalicijo, ki bi zavrnila varčevalne ukrepe, ki so del dogovora o finančni pomoči. Njegov uspeh je sicer malo verjeten, saj prvouvrščena stranka Nova demokracija in tretjeuvrščena socialistična stranka Pasok podpirata varčevalne ukrepe, ostale pa so ideološko na različnih polih s Ciprasom.

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije se je z vlado o vsebini varčevalnih ukrepov zelo intenzivno pogajala mesec dni in se tudi uspela dogovoriti za omilitev nekaterih ukrepov. Če bo ta dogovor upoštevan v zakonu za uravnoteženje javnih financ, v Zvezi svobodnih sindikatov ne bodo zahtevali referenduma. Več o vsebini dogovora nam je povedal predsednik Zveze Dušan Semolič.Okoljsko društvo Proteus iz Črnomlja bo na jutrišnji dan ob 11. uri ministru za kmetijstvo in okolje Francu Bogoviču izročilo peticijo in obrazložilo zahteve v primeru pred nekaj leti vzpostavljene bioplinarne pri Črnomlju. Kakšne težave in obremenitve okolju je pripisati bioplinarni, nam bo povedal predsednik društva Proteus Niko Šuštarič.O odzivih ministrstva izveste več v jutrišnjem OFF programu, vsekakor pa vabljeni na manjši protest jutri ob enajsti uri, ki se bo odvil pred prostori Ministrstva za kmetijstvo in okolje na Dunajski cesti 22.Komentarji
komentiraj >>