Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
gillian welch & patty griffin (905 bralcev)
Sreda, 9. 5. 2012
outlawNovi plošči Gillian Welch in Patty Griffin.
www.pattygriffin.com
www.gillianwelch.com

1. CD, 1 (ona) SCARLET TOWN gillian welch 3.38
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
Scarlet Town, uvodna pesem z lanskega albuma The Harrow & The Harvest dobro nam znane ameriške ustvarjalke Gillian Welch. Naslednja pesem z omenjenega albuma pa ima naslov The Way It Will Be.
2. CD, 2 (ona) THE WAY IT WILL BE gillian welch 4.47
Gillian Welch smo nazadnje poslušali leta 2009, ko smo predstavljali album A Friend of Mine, ki ga je Gillianin sodelavec in življenjski sopotnik objavil pod svojim imenom, pravzaprav pod imenom David Rawlings Machine, na njem pa je pela tudi Gillian Welch. Tudi na pričujočem albumu The Harrow & The Harvest sta oba, Gillian Welch in Dave Rawlings. Oba sta tudi podpisala vse pesmi. Z njega sedaj poslušajmo še eno pesem, The Way It Goes, nato pa se selimo k še eni sorodni ustvarjalki, Patty Griffin.
3. CD, 3 (ona) THE WAY IT GOES gillian welch 4.02
4. CD, 4 (williams) HOUSE OF GOLD patty griffin 2.53
House of Gold, pesem Hanka Williamsa, ki nas uvaja v album Downtown Churh, ki ga je Patty Griffin sicer objavila že januarja 2010, pa je do zdaj čakal na priliko za obravnavo v oddaji Izven zakona. Z njega poslušajmo kar naslednjo pesem, njeno lastno Little Fire.
5. CD, 5 (ona) LITTLE FIRE patty griffin 4.07
Album Downtown Church prinaša duhovne ali gospelovsko obarvane pesmi Patty Griffin in drugih avtorjev, ki jih je Patty Griffin posnela v prezbiterijanski cerkvi v Nashvillu. Naslednja pesem je tradicionalni napev, ki ima naslov Never Grow Old.
6. CD, 6 (trad.) NEVER GROW OLD patty griffin 3.11
Patty Griffin smo v oddaji Izven zakona in v njeni posebni oddaji Moč pesmi pred leti že temeljito predstavili. V tistih predstavitvah smo povedali tudi, da ima še en neobjavljen album z naslovom Silver Bell. Ta plošča doslej uradno ni in očitno tudi ne bo izšla, je pa na razpolago neuradno. Z nje smo svoj čas že poslušali naslovno pesem Silver Bell, sedaj jih bomo še par. Najprej tisto z naslovom Little God.
7. CD, 7 (ona) LITTLE GOD patty griffin 5.24
Little God, pesem z nesojenega albuma Silver Bell Patty Griffin, ki ga je posnela leta 2000, posnetki pa so na razpolago nekje od leta 2009. Posnetki so pobrani s CDRja, ki ga je imel en od glasbenikov, ki je sodeloval na snemanjih. Patty Griffin so album Silver Bell pomagali posneti kitarist Dough Lancio, klaviaturist John Deaderick, basist Frank Swart in bobnar Billy Beard. S te plošče poslušajmo naslednjo pesem, Boston.
8. CD, 8 (ona) BOSTON patty griffin 3.41
Zanimivo, da Patty Griffin kasneje, ko je prevzela nadzor nad objavljanjem svojih pesmi, albuma Silver Bell ni posnela še enkrat. Na naslednjih albumih, ki jih je izdajala od 2002 naprej pri založbi ATO - 1000 Kisses, Impossible Dream in Children Running Through, ki smo jih vse v minulih letih v naših oddajah že poslušali – je objavila le par novih različic teh pesmi. Ena, Making Pies, se je pojavila na albumu 1000 Kisses iz leta 2002, tri, Standing, Top of The World in Mother of God, pa na plošči Impossible Dream iz leta 2004.
Poslušajmo naslednjo pesem, Truth number Two, ki jo je Patty Griffin odpela v duetu z Emmylou Harris.
9. CD, 9 (ona) TRUTH NO. 2 patty griffin 4.28
Z neizdanega albuma Silver Bell Patty Griffin poslušajmo še eno pesem, What You Are.
10. CD, 10 (ona) WHAT YOU ARE patty griffin 5.03
11. CD, 11 (pugh) WAITING FOR MY CHILD patty griffin 4.15
Smo že spet pri albumu Downtown Church, ki ga je Patty Griffin objavila januarja 2010. Z njega smo slišali pesem Waiting for My Child. Mimogrede, ta album je bil na lestvici bralcev spletne glasbene revije No Depression za leto 2010 na trinajstem mestu. Z njega poslušajmo še eno pesem, We Shall Be Reunited.
12. CD, 12 (trad) WE SHALL BE REUNITED patty griffin 4.11
13. CD, 13 (ona) DOWN ALONG THE DIXIE LINE gillian welch 4.49
To je bila že pesem Down Along the Dixie Line Davea Rawlingsa in Gillian Welch na njenem lanskem albumu The Harrow & The Harvest. Še enkrat mimogrede: ta album je bil na prvem mestu lanske lestvice bralcev revije No Depression, torej za leto 2011.
Oddaja Izven zakona se je medtem iztekla. Naslednji teden bomo poslušali pesmi očeta in hčere, Grega in Piete Brown, z njunih nedavno objavljenih plošč. Milko Poštrak vas do takrat lepo pozdravljam s še eno pesmijo Davea Rawlingsa in Gillian Welch z albuma The Harrow & The Harvest, s časom ustreznim naslovom Hard Times.
14. CD, 14 (ona) HARD TIMES gillian welch 4.52


Komentarji
komentiraj >>