Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Greg & Pieta Brown (820 bralcev)
Sreda, 16. 5. 2012
outlawOče in hči, Greg in Pieta Brown...
www.pietabrown.com
www.gregbrown.org
1. CD, 1 (on) SOMEDAY HOUSE greg brown 2.38
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
Someday House, uvodna pesem z lanskega, sedemindvajsetega po vrsti, albuma z naslovom Freak Flag ameriškega ustvarjalca Grega Browna. Naslednja pesem ima naslov Where Are You Going When You're Gone.
2. CD, 2 (on) WHERE ARE YOU GOING WHEN YOU'RE GONE greg brown 3.43
Naslednja je naslovna pesem z albuma Freak Flag.
3. CD, 3 (on) FREAK FLAG greg brown 4.18
Freak Flag, naslovna pesem lanskega albuma Grega Browna. Nisem uspel preveriti, ali se Greg Brown opira na besedilo pesmi If Six Was Nine Jimija Hendrixa, kjer čudna zastava ali zastava čudakov prav tako vihra visoko.
Naslednja pesem z albuma Freak Flag Grega Browna ima naslov Lovinest One.
4. CD, 4 (on) LOVINEST ONE greg brown 2.46
5. CD, 5 (ona) BUTTERFLY BLUES pieta brown 3.44
Tole je že pesem Butterfly Blues Piete Brown, hčere Grega Browna iz njegovega prvega zakona s Sarah Ann Taft, s katero je imel tri hčere, Constance, Zoe in Pieta. Pred leti smo plošči očeta Grega in hčere Piete že vrteli skupaj.
Naslednja je naslovna pesem Mercury lanskega albuma Piete Brown.
6. CD, 6 (ona) MERCURY pieta brown 3.16
Pieta Brown, ki je po razvezi staršev živela z mamo, je doslej od leta 2002 objavila pet plošč, prvenec z enostavnim naslovom Pieta Brown, s pomočjo Boja Ramseya, starega prijatelja njenega očeta, pri založbi Trailer Records, nato In The Cool leta 2005 in leta 2007 Remember The Sun, ki smo jo takrat že poslušali. Leta 2010 je sledila še plošča One and All, nato lani pričujoča Mercury. Z nje poslušajmo še eno pesem, How Much of My Love.
7. CD, 7 (ona) HOW MUCH OF MY LOVE pieta brown 2.59
8. CD, 8 (ona) I KNOW A GIRL pieta brown 4.01
I Know A Girl, pesem z EPja Shimmer, ki ga je Pieta Brow objavila leta 2009. Na njem so pesmi, ki jih izvaja sama z akustično kitaro, v najbolj prvinski, rudimentarni obliki, saj si je tako zaželel Don Was, ki je sicer produciral posnetke na tem EPju, vendar se pravzaprav ni vtikal v njih. Naslednja pesem z EPja Shimmer ima naslov Diamonds In The Sky.
9. CD, 9 (ona) DIAMONDS IN THE SKY pieta brown 2.49
Z mini albuma Shimmer Piete Brown iz leta 2009 poslušajmo še zaključni posnetek z naslovom You're My Lover Now, nato pa gremo nazaj k njeni lanski plošči Mercury.
10. CD, 10 (ona) YOU'RE MY LOVER NOW pieta brown 3.11
11. CD, 11 (ona) NIGHT ALL DAY pieta brown 4.28
Night All Day, pesem z lanske plošče Mercury Piete Brown. To ploščo je, kot zadnjih par, od prejle slišanega EPja Shimmer dalje, objavila pri založbi Red House, domači založbi njenega očeta Grega Browna. Pesmi so ji pomagali posneti prej že omenjeni Bo Ramsey in člani zase-dbe Marka Knopflerja, s katerim je bila leto prej skupaj na turneji. Marka Knopflerja slišimo v pesmi So Many Miles.
12. CD, 12 (ona) SO MANY MILES pieta brown 3.03
13. CD, 13 (on) I DON'T KNOW ANYBODY IN THIS TOWN greg brown 3.26
Spet smo pri albumu Freak Flag Grega Browna. Pravkar smo slišali pesem z naslovom I Don't Know Anybody In This Town. Naslednjo pesem je napisala njegova hči Pieta Brown in je dala naslov njeni prej že omenjeni plošči Remember The Sun iz 2007. leta.
14. CD, 14 (ona) REMEMBER THE SUN greg brown 4.18
Greg Brown je album Freak Flag pravzaprav snemal dvakrat. Prvič v studiu v Minneapolisu, v katerega pa je udarila strela in skurila računalnik in s tem posnetke, ki sta jih do takrat naredila skupaj z Bojem Ramseyem. Greg Brown se je nato odpravil v Memphis, kjer je obdržal le eno pesem s prejšnjih snemanj, naslovno Freak Flag, ostale pa je napisal na novo. Poslušajmo pesem z naslovom Mercy Mercy Mercy.
15. CD, 15 (on) MERCY MERCY MERCY greg brown 3.18
Greg Brown se je novembra 2002 ponovno poročil in to z dobro nam znano in drago ustvar-jalko Iris DeMent. Z njo sta nato leta 2005 posvojila deklico iz Rusije. Na lanskem albumu Freak Flag slišimo Grega Browna izvajati pesem Iris DeMent, Let The Mistery Be.
16. CD, 16 (dement) LET THE MYSTERY BE greg brown 4.04
Oddaja Izven zakona, v kateri smo poslušali lanski plošči očeta Grega Browna in hčere Piete Brown, se je iztekla. Naslednji teden Dave Alvin, Milko Poštrak pa vas do takrat pozdravljam z zaključno pesmijo z albuma Freak Flag Grega Browna. Naslov ji je Tenderhearted Child.
17. CD, 17 (on) TENDERHEARTED CHILD greg brown 4.51


Komentarji
komentiraj >>