Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Sreda, 17. 3.: M. I. L. K., MIND CRACKER in ARTIFICIAL PUSSIES (5079 bralcev)
Sreda, 17. 3. 2004
sashM. I. L. K., MIND CRACKER in ARTIFICIAL PUSSIES so tri ptujske zasedbe, ki se jih morda spomnite iz časov intenzivnega čaščenja rokenrola in hard-corea v prvi polovici 90-ih. Severovzhodna Slovenija je bila takrat v znamenju Hedlovega Front rocka, ki je produciral in forsiral ogromno garažnih bendov. O tedanji glasbi in sceni nam bo nekaj več povedal ROBI, član vseh treh prej omenjenih zasedb.
Pripravlja: Saš.

M.I.L.K., Mindcracker, Artificial Pussys

M.i.l.k.- Uroš Žlebar »Žlebnik« (kitara)
Robert Kresonja »Kres« (bas)
Tomaž Ciglar »Đipsi« (vocal)
Peter Markež »Pero« (bobni)

Mindcracker- Robert Kresonja (kitara)
Damir Pečnik (kitara)
Žiga Golob (bas)
Robert Kukovec (vokal)
Peter Markež (bobni)

Artificial Pussys- Robert Kresonja (kitara)
Tomaž Ciglar (vocal)
Robert Kukovec (bobni)
Žiga Golob (bas)


DISKOGRAFIJA:
- No Border Jam No.2/Front Rock (M.i.l.k.), 1993
- Kompilacija Ptuj 95´ (M.i.l.k., Mindcracker), 1995
- Kompilacija Smeri Razvoja/Front Rock (Mindcracker), 1995
- M.i.l.k./neodvisna založba, 2000


BIOGRAFIJA

M.i.l.k. so začeli že kot srednjšolci pod vplivom različnih takrat obstoječih punkersko-hard corovskih zasedb. Okrog leta 90 so nastali na Ptuju, ko so se združili Uroš Žlebar »Žlebnik« na kitari, Robert Kresonja »Kres« na basu,Tomaž Ciglar »Đipsi« na vokalu in Peter Markež »Pero« na bobnih.Z namenom da se družijo in ustvarjajo drugačno glasbo so v tej postavi delovali dokler Đipsija ni zamenjal Danijel Korenjak »Jelči«.
Ker denarja ni bilo so zbrali denar in kupili kitarski ojačevalec »Rudi Čajevec« na katerega so se prikopili vsi. Čez nekaj let pa se je le našla kakšna dobra teta z nemčije in za kakih sto mark se je nabavil še drug ojačevalec. Glasbena oprema je v glavnem krožila po sceni saj dotoka nove opreme iz tujine takrat še ni bilo.
Prostor za vaje so si našli v tako imenovani »šok sobi« (v kleti ptujskega zdravstvenega doma), kasneje pa so se preselili v Perotovo klet.
Svoje prve posnetke so naredili v enem dnevu z Dušanom Hedlom v Sloadkem Vrhu v kulturnem domu.
Po nekaj zamenjavah sta M.i.l.k. zaradi glasbenih neskladij zapustila Kres in Đipsi, na kitari in vokalu pa ju je zamenjal Boštjan Predovnik »Maradona«. Nastal je nov band imenovan Artificial Pussys, saj sta Robi in Đipsi hotela bolj trd zvok. Posnetkov žal ni, obstaja le kaseta na kateri se najdejo posnetki z vaj. Artificial Pussys so delovali bolj kot koncerten bend. Ptujska scena je bila mala in ljudje so se menjavali, nekateri med njimi so istočasno igrali v treh zasedbah, saj je npr. bobnarjev in basistov vedno primanjkovalo. Srce ptujske scene je zagotovo predstavljal eden najzgodnejših skvotov v Sloveniji imenovan MURŠIČEVA. Leta 91 se je na Ptuju zasedla slačilnica bivšega kopališča ob nabrežju Drave. Mladina je izkoristila nerešeno zemeljsko vprašanje, se je organizirala v društvo in na ta način legalizirala svoje aktivnosti. Dogajali so se koncerti, razstave, rolala se je glasba, dogajali so se debatni in književni večeri, bendi so tam imeli prostor za vaje, v glavnem se je tam zadrževala mladina, ki ni imela kam. Ljudje so se vedno menjavali in s tem tudi generacije. Bolj ali manj aktivni prostori na tej lokaciji so delovali do leta 2000, dokler se Muršičeva ni zaprla.
Po Artificial Pussys je nastala zasedba Moindcracker, ki posnela en komad za kompilacijo Smeri Razvoja, ki je izšla pri Hedlovi založbi Front Rock. Posnetki pa se najdejo tudi za kompilacijo Ptuj 95, ki je takrat predstavljala različne ptujske zasedbe med njimi: M.i.l.k., Sleazy Snails, Mind Cracker, Grundfos, O.K. Omamno Kmetijstvo, Hydrofobia, Beerbusters, Hello Misery...
Če bi takratno dogajanje na Ptuju primerjamo z danes, se z razlogom lahko sprašujemo zakaj je vse to zamrlo. Tako kot so se razšle vse tri zasedbe o katerih govorim v tem tekstu, razšli so se tudi ljudje, ki so vso to dogajanje vodili. Danes jih najdemo vsepovsod, eni se še vedno ukvarjajo z glasbo in so Dj-ji (Ata R, D- Sun, Koltek) ali glasbeniki (Poperkeg), fotografi, igralci, strojniki...nekaterih pa tudi ni več med nami.Komentarji
komentiraj >>

Re: Sreda, 17. 3.: M. I. L. K., MIND CRACKER in ARTIFICIAL PUSSIES
tina [02/09/2007]

Skupina še obstaja???
odgovori >>

  Re: Sreda, 17. 3.: M. I. L. K., MIND CRACKER in ARTIFICIAL PUSSIES
  Saš [08/11/2007]
  že kar nekaj časa ne več...
  odgovori >>

   Re: Sreda, 17. 3.: M. I. L. K., MIND CRACKER in ARTIFICIAL PUSSIES
   dunja [27/05/2009]
   slucajno sem sele zdaj videla ta clanek in kakopak preplavil me je val nostalgije. ah oh in eh kako da je na tem ptuju res vse crknlo? zdaj se odpirajo gremo-na-pijacko lokacije, ki navadno ne nudijo vsebine, ce jo pa ze, je vse skupaj lepo zavito v mescanski celofan, da se kaj robnega, alternativnega v smislu kritike mainstreama, paradigmatskega ali pa samo zares zabavnega in inspirativnega ne more zgoditi. tako so ostale le pokoncne kocine ob spominu na tiste ustvarjalno nabite case. sama sem bila res fenica artificial pussies, imeli so tudi gostujoco vokalistko, sicer nic kaj rokenrol, a z angelskim glasom kaksne pravoverne nico. svaka cast kres, da si ptujske bende obudil in zarolal na radiu student!
   odgovori >>

  Re: Sreda, 17. 3.: M. I. L. K., MIND CRACKER in ARTIFICIAL PUSSIES
  Fenriz [05/02/2010]
  Ma ja takrat se je dogajalo na Murši in v vojaškem skladišču, je blo prav fajn.
  odgovori >>