Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Torek, 4.maj, 2004: Mali žur pred pravim sobotnim žurom! (4298 bralcev)
Torek, 4. 5. 2004
davidČompe
Danes v 100db predstavljamo zasedbe, ki bodo nastopile na 35. obletnici Radia Študent, v soboto, 8. maja '04, v Metelkova mestu:
AJSAVA KAJROGA ter PROIEKT MESSAGE, ki se bosta v soboto prvič predstavila ljubljanski oziroma širši slovenski publiki. Oba iz Radencev. Mogoče v zadnji minuti prispe tudi demo posnetek od benda LA FAMILIA (hip-hop-latino-funkerji iz Ajdovščine). Zavrteli bomo tudi kakšnega od v Gali hali nastopajočih hip-hop MC-jev ter za posladek še ČOMPE, VIS ZLATI KASTRIOTI ter DECA DEBILANE, ki jih verjetno ni treba posebej predstavljati. Mali žur pred pravim sobotnim žurom! (več...)
AJSAV KAJROG je projekt Vasje Gorjaka (projekt se imenuje po njegovem nazaj prebranem imenu).
Gre za solo projekt, ki vključuje elektronsko produkcijo z nasnetimi živimi glasbili. V svojo glasbo pogostoma vključuje sample različnih političnih in drugih osebnosti. Nastopa ponavadi za solsticij, v okolici svojega kraja (Radencev). Ustvarja že od začetkov 90-ih let, vendar se ni nikoli (razen enkrat v mariborski Pekarni) predstavil širši slovenski publiki izven svojega domačega loga.
/v soboto nastopi v Channel zero ob 23h/

PROIEKT MASSAGE je projekt Roka Vrbančiča, ki se pojavlja tudi pod solo projektom Neuf Meuf (ime pomeni po francosko "devet žensk"). V Proiektu Massage se mu na kitari in basu pridružijo še prijatelji (...), on pa vso zadevo usmerja z elektronskimi sempli in ritem mašino. S projektom so se do sedaj v živo predstavili samo enkrat, v Grazu.
/v soboto nastopijo v Klubu Gromka ob 22h/

LA FAMILIA je hip-hop-latino-funk novost iz Ajdovščine, ki jo je ustanovil tolkalist Elvis Jacksonov, Bongo skupaj z MC-jema Omarjem in JC-jem. Po določenem inkubacijskem času delanja komadov in vaj se bodo v soboto prvič predstavili v živo.
/v soboto nastopijo v Gala hali ob 22h/

DECA DEBILANE
"666: bobni, sintesajzer Hruky: kitara, sintesajzer Deca debilane so slaba vest slovenske pop produkcije in pljunek v oči samovšečnosti urbane prestolnice že vrsto let. Iz brezna untergruntnih muzik in klubskih dogajanj ustvarjajo z zanosom po eksperimentu in z bolečo provokacijo prežvečeno glasbo nedefiniranega karakterja, ki vzbuja in ljubi sodobni ritual ter na radikalen način preko mesnatosti rehabilitira utajeni um. Temačen, srhljiv, hrupen ambient kot pogrom sodobnega new agea … "
Po novem so Deca debilane kvartet s priključenim basistom in klviaturistom.
/v soboto nastopijo v Klubu Gromka ob 23h/

VIS ZLATI KASTRIOTI
člani:
Matija mTc Golja - Oleg Kastriot - kitara
Marko A. Kovačič - Anton Kastriot - vokal, saksofon
Dino Vučkovič Knez - Dimitrij Kastriot - bobni (ex Pulzi)
Igro Jovo Brvar - Vladimir Kastriot - bas (ex 2227)

O sebi pravijo, da so:
"utemeljitelji pArt rock gibanja,
prvaki slovenske epske psihedelike in
misionarji narodno-zabavnega stanja."

Zasedba, ki se je izoblikovala iz jam sessionov v Klubu 100% Mizzart.
Poznani tudi po glasbeno-gledališkem projektu Nejeverni Tomaž.
Igrajo s socialističnim duhom naphan rock’n’roll in se ob tem spogledujejo z marsikaterim historičnim rockovskim žanrom.
Pred kratkim se je na Radiu Študent vrtel tudi RŠ hit, njihova post-punkerska uglasbitev Kosovelove pesmi Ekstaza smrti, posvečene prihodnosti Evrope.

ČOMPE

JANEZ ŠKOF – diatonična harmonika/vokal;
NEŽA ZINAIĆ – violina;
BREDA KRUMPAK – alt saksofon;.
ŽIGA SAKSIDA – alt/bariton saksofon;
SILVO ZUPANČIČ – kitara;
MARJAN STANIČ – bobni/tolkala;

"ČOMPE sestavlja šesterica glasbeno podobno naravnanih članov igralskega poklica, ki jih družita zadovoljstvo in užitek v ustvarjanju lastne glasbe. Ob dejstvu, da je glasbena pot pravzaprav že krepko uhojena, da je v poplavi žanrov, atakiranju in diktatu medijev in neizprosnosti kapitala, ob nasedanju na vsiljeno trendovstvo že vse dorečeno, se Čompe tovrstnim trikom izmikajo. Na tej poti iščejo svoj izraz, svoje stranpoti, se spogledujejo in trčijo z raznorodnimi glasbenimi žanri, vse skupaj zamotajo v svoj celofan, zasučejo konvencionalno logiko in v tem vidijo, najdejo in iščejo čar užitka, otroškosti in zadovoljstva delovanja in delanja. Čompe se ne gibljejo niti na margini niti v main streamu, domače se počutijo tako »med hlevskim gnojem kot v soju koncertnih luči«, ne sami ne njihovo poslušalstvo niso vnaprej profilirani. Čompe so zavezani akustičnemu zvoku, zato jim je raba elektronskih pomagal in ostale tovrstne kramarije tuja.
Poseben pečat daje Čompam Janez Škof, sicer sloviti slovenski igralec, s svojevrstnim nekonvencionalnim prijemom, menjavo harmonij in ritmike, njegov vokal pa se giblje med melanholičnostjo na eni strani in izrazitim optimizmom in veseljem na drugi.

Neobremenjujoči tulijo luni in poslušalcem besede slovenskih poetov Zajca, Rozmana, Kocbeka, Jesiha … in otroško radoživo nažigajo svojo lumpenproletarsko muziko. In v tem je pravzaprav kleč in radost vsega njihovega početja."

KRITIKE PO KONCERTU:
"Neverjetni Škof s skupino Čompe:
Vodilni član, glasnik, pevec in harmonikar skupine je igralec Janez Škof, ki z izrazitim smislom za humor povezuje spored in daje glavni impulz vsaki skladbi s svojo diatonično harmoniko. V „družabnem škandalu“, ki ga skupina ustvarja, spoznamo mešanico najrazličnejših elementov in slogov; staromodna plesna glasba, glasbe sveta, utrinki narodno zabavne glasbe, klezmer, besedila pa izhajajo iz izvrstne pesniške govorice slovenskih najuglednejših pesnikov pa do najbolj šaljivih ljudskih vsebin…"
Primorski dnevnik, Rossana Paliago, 27. 1. 2004

"So reči, ki jih pozabiš zato, da si zapomniš tiste, ki so tega vredne. Po mojem globokem prepričanju Čompe to še kako so!"
I. K., psihologinja, Idrija, 29. 11. 2001

"Posebej moški del ekipe Čomp že s svojo telesno mimiko vzbuja prijeten srh in požene kri po žilah. Da o glasbi, ki jo igrajo, ne govorim. Do kraja izzivalno, erotično, da te v svojih lastnih sokovih odplakne nekam na napačen breg."
Greh, erotični mesečnik, št. 2/99, V. T. v pismih bralcev

"Neprisiljeno genialno."
Statistični vestnik, maj 1999, V. R., sižč kritike

/v soboto nastopijo v Menzi pri koritu ob 23h/

"Aja! A to so oni? Tega pa nisem vedu. Če bi, bi jih pa poslušal s čist drugačnimi ušesi."
F. Z., jazzist, poleti 1997, Maribor


Komentarji
komentiraj >>