Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nedelja, 13. 6. 04, 14:00: “Pijača” - dve plati iste medalje (2372 bralcev)
Nedelja, 13. 6. 2004
davidDanes bomo v oddaji Cigule migule poslušali dve pesmi, ki govorita o eni od večjih nadlog in skušnjav oziroma tudi radosti slovenskega človeka, tako v preteklosti kot tudi v sedanjosti.
Govorimo o prekomernem pitju alkohola ... (več ...)
Radio Študent
Glasbena redakcija
Cigule migule, 13. 6. 04, 14:00

“Pijača” - dve plati iste medalje

Danes bomo v oddaji Cigule migule poslušali dve pesmi, ki govorita o eni od večjih nadlog in skušnjav oziroma tudi radosti slovenskega človeka, tako v preteklosti kot tudi v sedanjosti.
Govorimo o prekomernem pitju alkohola, ki je bilo na vasi in v socialno revnejših družinah še toliko hujša stvar. V nadaljevanju bomo slišali, kako se je ta nadloga odražala skozi slovensko ljudsko pesem. V prvi pesmi “Ta hiša je nesrečna, kjer je pijača večna” bomo slišali, kako najprej žena in nato še hči in sin govorijo očetu pijancu, kako je zavozil družino in prihodnost svojih otrok, v drugi “Zvêčer dolgo pijem, zjutraj pa ležim” pa manj usodno plat popivanja, sploh če ti zjutraj ob strani stoji dobra žena.
Obe pesmi je zapela Marija Mlačnik, po domače Blažic, iz Podveže pri Lučah ob Savinji.

Posnel ju je in oddajo pripravil David.


Komentarji
komentiraj >>