Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Boštjan Perovšek in Zvočni prostori Slovenije (3811 bralcev)
Ponedeljek, 20. 9. 2004
TurboslavPerovšek - Zvočni prostori SlovenijeZ Boštjanom Perovškom se bova skušala pogovarjati o motivih in konceptu (-> razlogih in osnovnih načinih razmišljanja). Predvsem o tem, zakaj sledi naravi in kakšen je njegov drugačen pristop (-> morebiti k "umetni" glasbi).


Boštjan Perovšek (roj. 1956) je eden pomembnejših slovenskih ustvarjalcev v eksperimentalni glasbi in tudi utemeljitelj bioakustične glasbe, nove zvrsti v svetovnem merilu. Njegovo ustvarjanje temelji na razmerju med naravnim in umetnim ter resničnim in dozdevnim.

Z razstavo zvoka nas skuša prestaviti v zvočno delujoča in izginula okolja: tokrat predstavlja slovenske pokrajine z zvoki naravnega okolja, značilne govorice, izstopajoče gospodarske in obrtne ter prostočasovne dejavnosti. Zvok nam pomaga spodbuditi domišljijo in predstave pokrajin, ki smo jih že kdaj videli ali pa še nikoli.

(povzeto po spletni strani Cankarjevega doma...)Komentarji
komentiraj >>