Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nedelja, 13. 11. ´05, 19h: ISSA BAGAYOGO - Tassoumakan« (Mali Music/Six Degrees Music, 2004) (2045 bralcev)
Nedelja, 13. 11. 2005
zoranpIssa Bagayogo spada v krog tistih malijskih glasbenikov, ki so se odločili, da bodo izhajajoč iz odličnega poznavanja glasbene tradicije svojega okolja razvijali sodobnejši ustvarjalni koncept.
Tega glasbenika v tem okolju spoznavamo na nek način s podobno počasnim tempom, kot se je razvijala njegova glasbena kariera, ter z rahlim nezaupanjem, ki pa bo po poslušanju tega albuma povsem splahnelo. Čeprav z glasbo povezan vse od otroštva, se je dokaj pozno odločil za poklicno pot glasbenika. Pa še potem je skoraj deset let precej neuspešno lovil svoj pravi glasbeni izraz na malijskem prizorišču. Potem pa je leta 1998 uspel prav s prvim javnosti dostopnim izdelkom z vsebino, ki jo je potem razvijal vse do tega albuma. Z albumom »Tassoumakan« je Issi Bagayogu uspelo tisto, kar je v zadnjem času uspelo morda še etiopski pevki Gigi: tradicionalni zvok in arhaične glasbene obrazce svojega okolja potegniti v 21. stoletje ter na prepričljiv način razširiti in podaljšati trajanje njihove bogate vsebine v sodobnih okoliščinah.


Komentarji
komentiraj >>