Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Sobota, 4. 2. ´06 ob 19.00 (ponovitev 11. 2.´06 ob 10.00) ALI FARKA TOURE & TOUMANI DIABATE: In the heart of the moon (World Circuit, 2005) (2171 bralcev)
Sobota, 4. 2. 2006
zoranpAli Farka Toure & Toumani Diabate: In The Heart Of The Moon

»In the Heart of the Moon« je naslov albuma, nad katerim se je vso drugo polovico lanskega leta navduševala tako kritiška kot poslušalska srenja, ki ju zanima tovrstna godba. S skupno igro sta ga zakrivila dva izmed vidnejših zahodnoafriških mojstrov akustičnih glasbil: kitarist Ali Farka Toure in igralec na koro Toumani Diabate. Ponuja prve nove javnosti dostopne posnetke obeh mojstrov po več kot petletnem premoru. Nastali so lani februarja s pomočjo mobilnega studia, postavljenega v hotel Mande v Bamaku v treh zaporednih dneh, v treh dvournih spontanih »sešnih« obeh igralcev. Na njih sta sproti »vlekla« iz svojega glasbenega spomina svoje najbolj priljubljene skladbe, ki sta si jih sicer začela v praktičnem smislu prisvajati v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja, in jih po svoje oblikovala.
Konec lanskega junija je album po določeni studijski obdelavi bamaških posnetkov izšel za založbo World Circuit; nato pa je vse do konca leta ostal visoko, tudi najvišje, uvrščen na mednarodnih lestvicah diskografskih izdelkov tovrstne godbe. Zdaj je nominiran med štiri najboljše »world music« albume, ki so bili izdani v letu 2005, in čaka na nagrado BBC Radio3. Več kot dovolj razlogov, da mu posvetite uro, ko bo deležen radijske predstavitve.


Komentarji
komentiraj >>