Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Sreda, 22. 2. ´06 ob 19.00 (ponovitev 1. 3. ´06 ob 10.00) ŠTIRJE PRAVI DEDCI: Poper (Samovar/ Kataman, 2006) (4537 bralcev)
Sreda, 22. 2. 2006
brucŠtirje Pravi Dedci: Poper

Štirje pravi dedci so ob koncu devetdesetih z nekompromisnim noise rock žarom oplemenitili svoj punk-rockovski izraz, ki se je izbrusil na začetku novega tisočletja po številnih nastopih na slovenskih in okoliških klubskih odrih. Jedro zasedbe so sestavljali bobnar Igor Bašin, basist Boštjan Benčič, kitarist Matjaž Manček in vokalist Boris Veler. Na svojih koncertih so »Dedci« prepričali s sproščenim, včasih tudi temperamentnim nastopom, zato se nam ob spominu na te dogodke vedno prikrade nasmeh na obraz. Po letu 2003 od »Štirih pravih dedcev« nismo slišali nobenega glasu in potem so letos prijetno presenetili s svojimi prvimi uradnimi posnetki, ki so sicer nastajali že leta 2002. Ostra in hkrati hudomušna začimba z imenom »Poper« je dobrodošla popestritev slovenske neodvisne glasbene kulinarike, saj predstavlja neobremenjen dokument punk rock kreativnosti iz bližnje preteklosti.


Komentarji
komentiraj >>