Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nedelja, 5. 3. ´06 ob 19.00 (ponovitev 12. 3. ´06 ob 10.00) KATALENA: Kmečka ohcet ali tretji prispevek k slovenski blaznosti (Dallas, 2006) (1851 bralcev)
Nedelja, 5. 3. 2006
davidKatalena

Novi, pred kratkim izdani album slovenske, poenostavljeno rečeno, etno-rock zasedbe Katalena je s svojim naslovom, preden se je lahko karkoli že zares slišalo z njega, vzbudil pri marsikomu verjetno mnogo domnev in ugibanj, kaj se skriva pod tem naslovom, in s tem pri poslušalcih vzbudil dovoljšnjo mero pozornosti. Tako je sam naslov novega albuma (oziroma njegov prvi del), Kmečka ohcet ali tretji prispevek k slovenski blaznosti, obetal zanimiv izbor ljudskega materiala, ki izhaja mogoče iz najbolj geografsko in stilsko raznolikega, dramaturško razdelanega ter repertoarsko bogatega slovenskega ljudskega običaja − ohceti oziroma svatbe ali poroke. Drugi del naslova pa je nakazoval na nekaj razburljivega in ne povsem predstavljivega. In kako se je to realiziralo oziroma materializiralo pred našimi ušesi? (v celoti) ...


Komentarji
komentiraj >>