Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nedelja, 26. 3. ´06 ob 19.00 (ponovitev 2. 4. ´06 ob 10.00) BORIS KOVAČ & LA CAMPANELLA: »World After History (A Pannonian-Mediterranean Round-trip)« (Piranha, 2005) (2314 bralcev)
Nedelja, 26. 3. 2006
zoranpBORIS KOVAČ & LA CAMPANELLA: »World After History (A Pannonian-Mediterranean Round-trip)

Poslušali boste pretežni del vsebine zadnjega, prav tako, kot so bili vsi njegovi prejšnji, glasbeno svojskega in izvedbeno izbornega projekta vojvodinskega večmedijskega ustvarjalca Borisa Kovača. S tokratno predstavitvijo na tem radiu seveda nadaljujemo kontinuirano spremljanje njegovega ustvarjanja. Po nekaj izjemno dobro sprejetih projektih z LaDaaBa Orchestom, ki so imeli skupni podnaslov »La Danza Apocalypsa Balcanica«, se vrača v naše slišno območje z novim izdelkom in s staro-novo zasedbo. To je komornejša petčlanska La campanella, ki ji v večini skladb sicer stoji za hrbtom tudi gostujoči godalni kvartet Tajj, v treh skladbah pa se ji kot gost pridruži še Kovačev stari sodelavec Bogdan Ranković z basovskim klarinetom. (več)
Kot že nekaj zadnjih je tudi ta album izšel pri berlinski založbi Piranha, ki mu že vrsto let omogoča cenjen mednarodni status in koncertna gostovanja po vsem svetu. Še vedno apokaliptični kabaret, katerega kralj ostaja, je nabit z čustvi, med katerimi prevladujejo tista, ki so najbolj izstopila iz »panonsko-mediteranske« naveze, ki jo je za tokratno ustvarjalno izhodišče izrecno križal in jo tudi napoveduje v podnaslovu albuma.


Komentarji
komentiraj >>