Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nedelja, 16. 4. ´06 ob 19.00 (ponovitev 23. 4. ´06 ob 10.00) MODESTE: Fomba/ Living Our Destiny (Space Shop Recorda/MCPS, 2005) (2147 bralcev)
Nedelja, 16. 4. 2006
zoranpModeste: Fomba/ Living Our Destiny

Modeste Hugues Randriamahitasoa prihaja z Madagaskarja in je še eden v vrsti v Evropi živečih malgaških glasbenikov. Po poreklu je iz južnega dela osrednjega Madagaskarja in je zrasel ob zvokih tradicionalnih glasbil in južnoafriških plesnih ritmih. Igre na kitaro in nekatera tradicionalna malgaška strunska glasbila se je izučil že v najstniških letih, pozneje pa je opustil kariero poklicnega glasbenika in jo nadaljeval šele v poznih 90. letih prejšnjega stoletja, ko se je preselil v London. »Fomba« je njegov drugi album, za katerega lahko rečemo, da mu je omogočil preboj na mednarodno prizorišče, saj je bil zelo dobro sprejet tako med kritiki kot tudi med glasbenim občinstvom. Ob rahli oseki malgaške glasbene ponudbe v lanskem letu velja za njeno osvežitev, Modeste pa s svojo akustično kitaro in glasom za prijetno presenečenje. Ponujamo vam slabo uro milozvočnega malgaškega kantavtorstva.


Komentarji
komentiraj >>