Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Z radiem MARŠ solidarni KROFF! (2967 bralcev)
Torek, 30. 5. 2006
Boris V.PIIIIII!

... Cenzura na Radiu MARŠ ...

... Društvo novinarjev Slovenije preučuje možnost ustavne pritožbe na novelo zakona o medijih ...

... Beograd predlaga širšo avtonomijo za Kosovo ...

... odstopil ameriški finančni minister Snow ...
Z besom poročamo o dogajanju na Mariborskem radiu Študent. Na včerajšnji šesturni seji sveta zavoda so izglasovali novo odgovorno urednico Tanjo Volf. Za funkcijo se je potegovalo devet kandidatov, eden je v procesu odstopil. Glavna bitka se je sicer bila med drugima dvema kandidatoma, in sicer med kandidatom, ki ga je podpirala mariborska študentska organizacija ŠOUM in dolgoletni direktor radia Marš ter do včeraj tudi dvojni vršilec dolžnosti, torej v.d. odgovornega urednika in v.d. direktorja Bojan Golčar, in kandidatom, ki so ga podpirali ožje uredništvo, sodelavci in drugi ustanovitelj zavoda, Društvo za podporo radiu Marš.

Z imenovanjem tretje kandidatke Tanje Volf za odgovorno urednico Radia Marš je tako postalo dokončno jasno, da je mnenje uredništva o kandidatu za to funkcijo, ki ga zahteva Zakon o medijih, popolnoma neobvezujoča kategorija. Toda to še zdaleč ni vse. Na Radiu Marš so bili to dopoldne deležni celo cenzure, saj je nekdanji dvojni v.d., sedaj le še vršilec dolžnosti direktorja Bojan Golčar v etru prekinil spikerja, ker je napovedal javno omembo omenjenega problema v etru Radia Marš.

Mediji so očitno na udaru. V Društvu novinarjev Slovenije bodo po objavi novele zakona o medijih preučili možnost ustavne pritožbe na določene člene, ki se nanašajo na pravico do popravka. V društvu novinarjev so mnenja, da je pravica do popravka razširjena na absurdno raven in da se želi s podobnimi določili poseči v novinarsko in uredniško avtonomijo. Na Radiu Študent se tem pomislekom pridružujemo.

Za širšo avtonomijo, in sicer Kosova, pa se zavzemajo v Beogradu. Srbski pogajalci so predstavili svoj predlog za prihodnji status Kosova. Tako bi pokrajina ostala sestavni del Srbije, dobila pa bi širšo avtonomijo, ki bi jo jamčili Združeni narodi. Beograd in Priština bi tako podpisala mednarodni sporazum v garanciji ZN-a, ki bi veljal dvajset let.

Očitno pa je sporazumevanje stvar preteklosti med ameriškim predsednikom Bushem in zdaj že bivšim finančnim ministrom Snowom. John Snow se je odločil za odstop s položaja, Bush pa je za namestnika že imenoval predsednika investicijske banke Goldman Sachs Henryja Paulsona mlajšega. Bush Snowu sicer ni očital neposlušnosti, se mu je pa vsekakor zdej premalo energičen.

S Kroffom vam je zobe umazal Boris.


Komentarji
komentiraj >>

Re: Z radiem MARŠ solidarni KROFF!
Ana L [30/05/2006]

ja, zmeraj se najde kakšna diletantka, ki zasede uredniški položaj. v bistvu smešna malomeščanska zgodba …. uredništvo pa je itak medlo in si prav želi takšne razmere. ta primer pa vsekakor ni prvi, ki nam pove, da so mediji na udaru. cenzura je orodje razrednega boja.
odgovori >>