Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Četrtek, 1. 6. ´06 ob 19.00 (ponovitev 8. 6. ´06 ob 10.00) DUPAIN: Les Vivants (Label Bleu, 2005) (2099 bralcev)
Četrtek, 1. 6. 2006
zoranpDupain: Les Vivants

Dupain so si v slabem desetletju delovanja s svojo brezkompromisno držo in doslednim poudarjanjem posebnosti in tradicije kulturnega okolja, v katerem najdevajo navdih za svoje ustvarjanje, in hkrati zavzemanjem za njegovo aktualno večkulturnost oziroma večetničnost izborili izjemno cenjeno mesto najprej na domačem, frakofonskem prizorišču, zdaj pa si ga pridobivajo tudi na mednarodnem. Ta album prihaja ob pravem času; v obdobju, ko je teren, ki so ga na eni strani že pred leti zamejili Les Negresses Vertes in na drugi ne tako davno Manu Chao, pripravljen za vstop akterjev, ki bodo njuno početje ustrezno povezali in nadgradili. S tem albumom in ob informacijah o njihovih uspešnih promocijskih koncertih v letošnjem letu vse kaže, da bo prav Dupain pripadla ta častna vloga. »Les vivants« je v vseh pogledih močan album, ki zelo hitro zleze pod kožo (več) ...
Je pa tudi pomemben album, saj uspešno kaže v smer, v katero bi se morala razvijati evropska glasbena produkcija: izhajajoč iz posebnosti lokalnega, spoštujoč tradicijo svojega okolja, upoštevajoč splet aktualne evropske večkulturnosti, uporabljajoč sodobne in posodobljene izrazne pripomočke ustvarjati v vseh pogledih ozaveščeno, pa hkrati sočno in sporočilno bogato zvočno ponudbo.


Komentarji
komentiraj >>