Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Na policijo kazalec kazajoč KROFF! (2689 bralcev)
Torek, 6. 6. 2006
Boris V.Hm, did we do anything wrong?

... Londonska policija mukoma priznava lastno zmoto pri petkovi raciji ...

... Novi slovenski mufti glede Islamskega centra upa ob boku županje ...

... Peče predlaga cerkveni davek ...

... Kosovski Srbi zahtevajo odcepitev od Kosova in priključitev Srbiji ...

... Italijanska vlada zahteva četrt miljona evrov od Berlusconija ...

... Slovenska policija vedno bolj nesposobna ...
Kot najbrž že veste, je v vzhodnem Londonu prejšnji petek v neko hišo vdrla policija pod pretvezo, da se tam zadržujejo islamski militantneži in izdelujejo kemično orožje. V napadu so enega človeka ustrelili, nato pa njega in njegovega brata aretirali in jih še vedno zaslišujejo. Odvetniki obeh prijetih vztrajno zagovarjajo njihovo nedolžnost, manj nedolžna pa je očitno londonska policija. Kot so že tudi sami priznali, v dveh dneh po nasilnem vpadu v hiši niso našli nikakršnih dokazov o očitanem dejanju, kaj šele samo kemično orožje ali kakšne sestavine. Evropa se vztrajno bliža ZDA, kot si to tako močno želijo naši oblastniki.

Probleme imajo muslimani tudi pri nas. V mestni hiši je ljubljansko županjo Danico Simšič obiskal novi mufti Nedžad Grabus, ki je drugega junija prevzel obveznosti muftija v Islamski skupnosti v Sloveniji. Pogovor je tekel o začetku gradnje Islamskega verskega in kulturnega centra. Zahtevek zanj je bil vložen že pred skoraj štiridesetimi leti, a o objektu še vedno ne duha ne sluha. Županja je vseeno izrazila upanje, da bo to vprašanje kmalu urejeno, muftiju pa ne preostane drugega, kot da se upanju pridruži.

Ostanimo v »duhovnih« vodah. Polizanec Sašo Peče, sicer poslanec SNS, finančnega ministra Bajuka poziva, naj uvede takoimenovani cerkveni davek. Tako bi se zadostila ustavna ločenost cerkve od države in razbremenil državni proračun. Pečeta naj opomnimo, da sam zagovarja nadaljno kršitev ustave v zvezi s kršenjem pravic izbrisanih.

Pravice so še vedno kršene tudi na Kosovu. Zaradi večih napadov na Srbe, v katerih je bil en ubit, dva pa huje ranjena, je srbska manjšina razglasila izredno stanje in prekinila vse stike z misijo Združenih narodov na Kosovu. Voditelji kosovskih Srbov tako zahtevajo odcepitev severnih enklav in priključitev Srbiji.

Italijanska vlada od bivšega premierja Berlusconija zahteva dvestopetdeset tisoč evrov odškodnine. Odvetnica Maria Gabriella, ki zastopa vlado v procesu proti Silviu, je dejala, da je ex-premier zaradi preiskav o korupciji zelo škodoval ugledu vlade. Berlusconi se je zaradi podkupovanja pred sodiščem zagovarjal kar sedemkrat. Štirikrat je bil sicer obsojen, vendar so dejanja bodisi zastarala, bodisi so jih po pritožbi zavrgli. Bo imela pravica zdaj kaj več sreče?

Kriminal je vse večja težava tudi za domače policiste. Policija je lani odkrila za šest odstotkov manj kaznivih dejanj, poslabšala pa se je tudi preiskanost le-teh. Zato je poslanski klub LDS vložil zahtevo za sklic nujne seje odbora državnega zbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje, na kateri bi obravnavali poročilo o delu policije za leto 2005. Policija torej ni sposobna. Je to kaj novega?


S KROFF-om vam je zobe umazal Boris.


Komentarji
komentiraj >>