Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Na dolžino trupel požvižgajoč se OFF Program! (3236 bralcev)
Petek, 9. 6. 2006
Boris V.Visok, dolgolas in bradat! Bi mu vi zaupali?


... Vodja talibanov Mula Omar žalosten zaradi smrti al Zarkavija ...

... Izraelci ubili varnostnega vodjo palestinske vlade ...

... Referendum o palestinski prihodnosti najverjetneje 31. julija ...

... Beloruski imperator vrača udarec Evropski uniji in Združenim državam ...

... Mirovni proces med šrilanško vlado in tamilskimi tigri v krizi ...

Vas zanimajo telesne specifike Jezusa Kristusa? Če je odgovor pritrdilen, vas bo današnji napovednik vsekakor zanimal. Italijanski nevrokirurg Nicolo Cinquemani je po podrobni analizi mrtvaškega prta »Santa Sidone«, ki ga od leta 1578 hranijo v eni od kapel torinske katedrale, ugotovil, da je bil Jezus visok 1,87 metra. Govorimo seveda o prtu, v katerega naj bi po križanju zavili krščanskega odrešenika. Na 4,36 metra dolgem in 1,1 metra širokem prtu je viden odtis močnejšega moža z brado in dolgimi lasmi.

Pierluigi Baima Bollone, izvedenec za prt, o ugotovitvah Cinquemanija dvomi, saj naj bi bilo velikost trupla težko ugotoviti, ker je spodnji del telesa zaradi togosti trupla daljši od zgornjega, pa še glavo naj bi ob zavijanju le tega položili rahlo na desno stran. Če pozabimo na dejstvo, da se sploh z gotovostjo ne ve, ali je bil v omenjeni prt položen Jezus ali kdorkoli drug z brado in dolgimi lasmi, se moramo vprašati, ali so ugotavljanja o višini, širini in dolžini Jezusovih las sploh relevantna. So pa takšne in podobne analize izjemno pripravne, da se fokus od njegovih naukov prestavi na razprave o fizičnih karakteristikah, kar je nič drugega kot pesek v oči.

Poslušate breztelesno-duhovni OFF Program Radia Študent!

Združene države in ves njim podrejeni svet se še vedno baha z umorom vodje Al Kaide v Iraku Jordanca Abuja al Zarkavija. Tudi generalni sekretar Združenih narodov Kofi Annan je ob novici o njegovi smrti izrazil olajšanje, hkrati pa je ocenil, da se nasilje v Iraku s tem ne bo končalo. Iraške oblasti so zaradi dveh napadov v šiitski četrti Bagdada, v katerih je preminulo petnajst ljudi, uvedle policijsko uro. Iraška vlada se namreč boji, da bi lahko al Zarkavijevo mučeništvo povečalo nasilje. Vodja talibanov v Afganistanu mula Omar je izjavil, da smrt al Zarkavija iraškega upora ne bo oslabila, vendar je, kot pravi, zaradi dogodka žalosten.

Razlog za žalost in bes imajo zopet Palestinci. Izraelska vojaška letala so med napadom na vadišče palestinskega gibanja Odbori ljudskega odpora na območju Gaze ubila voditelja te skupine Džamala Abuja Samhadana. Samhadana je palestinski notranji minister Said Siam nedavno imenoval za glavnega inšpektorja ministrstva oziroma varnostnega vodjo vlade. V napadu so bili ubiti še trije, ranjenih pa deset ljudi, smrti samega Samhadana pa predstavnik izraelske vojske ni potrdil niti zanikal. Pričakovano so Odbori ljudskega odpora napovedali maščevanje smrti svojega vodje.

Maščuje se tudi Belorusija. Lukašenkov režim je predstavnikom Evropske unije in Združenih držav prepovedal vstop v državo. Tiskovni predstavnik zunanjega ministrstva Andrej Popov konkretnih imen ni navedel, pojasnil pa je, da gre za povračilne ukrepe, saj so pred dvema mesecema EU in ZDA prepovedale vstop vplivnim beloruskim predstavnikom. Po besedah Popova so na seznamu osebe, ki imajo omejen vstop v državo in ki so pokazale, da so sistematično pristranske do Belorusije. Z drugimi besedami osebe, ki so obsodile Lukašenkovo nasilje nad protestniki po marčevskih volitvah, na katerih si je Lukašenko v sumljivih okoliščinah zagotovil še tretji mandat.

Okoliščine pa naj bi bile pravšnje za izvedbo referenduma o palestinski prihodnosti. Glede na napovedi sodelavcev palestinskega predsednika Mahmuda Abasa bo referendum potekal najverjetneje enaintridesetega julija. Takrat bodo Palestinci odločali o predlogu ustanovitve lastne države na območju Zahodnega brega in Gaze, torej v mejah iz leta 1967. Pozitiven rezultat referenduma bi pomenil tudi posredno priznanje izraelske države, čemur pa Hamas, ki vodi palestinsko vlado, ostro nasprotuje. Pred palestinskim parlamentom v Gazi se je tako zbralo štiri tisoč nasprotnikov referenduma, ki so vzklikali, da ne bodo priznali Izraela in položili orožja.

Kriza je tako kot na Bližnjem vzhodu prisotna tudi na Šrilanki. Mirovni proces med šrilanško vlado in tamilskimi tigri je zastal po sklenitvi dogovora o prekinitvi ognja na otoku leta 2002. Sprti strani na Norveškem namreč nista uspeli sesti za pogajalsko mizo. Na sever Evrope sta obe strani poslali delegacijo, vendar se uporniki s predstavniki vlade niso želeli sestati, saj bi raje komunicirali prek norveških posrednikov. Iz teh pogajanj se bo težko še kaj izcimilo, saj je vladna delegacija za danes že napovedala svoj odhod.

Svoj odhod iz koalicije napoveduje tudi DeSUS, in sicer zaradi neusklajenosti med vodjami koalicijskih skupin glede besedila novele zakona o žrtvah vojnega nasilja. DeSUS zahteva izključitev iz pravic tudi za civilne sodelavce okupatorja, v Novi Sloveniji pa, kot se za domobrance spodobi, na takšno, kot temu pravijo »ideološko formulacijo«, ne pristajajo. Vodja poslancev upokojencev Franc Žnidaršič grozi z izstopom iz koalicije v primeru, če njihov predlog ne bi bil upoštevan, vodja poslanske skupine Nove Slovenije Alojz Sok pa pravi, da je DeSUS že sedaj v koaliciji le na pol. O neusklajenosti znotraj koalicije o tej temi smo povprašali Franca Žnidaršiča:

///////////////////////////////////////////////////

Kako komentirate to, da je Nova Slovenija označila vaše stališče za ideološko formulacijo?

///////////////////////////////////////////////////

Ali vztrajate pri vaši grožnji z izstopom iz koalicije, če se ne ugodi vašim zahtevam?

///////////////////////////////////////////////////

Končajmo na Balkanu. Evropska unija bo v ponedeljek politično priznala neodvisno Črno Goro. Zunanji ministri članic bodo v Luksemburgu s posebno deklaracijo napovedali razvoj odnosov s Črno Goro kot »s suvereno in neodvisno državo«. EU Črne Gore formalno ne more priznati, saj so takšnega priznanja sposobne le države članice, sledeč svojim domačim postopkom. EU naj bi prav tako v ponedeljek dala mandat Evropski komisiji za pripravo podlag za ločena pogajanja o sporazumu o stabilizaciji in pridruževanju. Črna gora tako vstopa v obdobje, ko bo tudi tam vsaka druga beseda na televiziji Evropa!


Komentarji
komentiraj >>