Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Še en anti-kapitalistični KROFF! (3088 bralcev)
Torek, 13. 6. 2006
Boris V.Kako lahko kapital pomaga avtonomnim conam?


... Ameriški predsednik Bush nenapovedano v Iraku ...

... V Franciji prihodnje leto 15.000 manj delovnih mest ...

... Levosredinska koalicija Romana Prodija zmagovalka tudi v drugem krogu lokalnih volitev ...

... Avstrijci glede manjšinskih pravic ne popuščajo ...

... Javna tribuna o avtonomnih kulturnih conah v organizaciji Mladega foruma Socialnih demokratov ...
Začnimo pri dnu. V Irak je nenapovedano prispel ameriški predsednik George Bush in se sestal z iraškim premierom Nurijem al Malikijem, z notranjim in obrambnim ministrom ter ministrom za nafto. Poklepetal naj bi še z drugimi marionetami, med drugim tudi z iraškim predsednikom Džalalom Talibanijem in predsednikom iraškega parlamenta. Zaradi Busheve varnosti je bil obisk načrtovan v strogi tajnosti. Kaj pa varnost Iračanov?

V nevarnosti so tudi francoska delovna mesta. Francoska vlada bo prihodnje leto ukinila petnajst tisoč delovnih mest v javni upravi, kar je trikrat več od zmanjšanja predvidenega za letos, in s tem privarčevala med petsto in šeststo miljoni evrov. Francoski javni primankljaj sicer že več let presega omejitve Evropske unije, trend pa naj bi se nadaljeval tudi letos.

Več od svoje vlade pričakujejo Italijani. Po zmagah na nedavnih parlamentarnih in prvem krogu lokalnih volitev, je levosredinska koalicija Romana Prodija zmagovalka tudi drugega kroga, ki je potekal v petinpetdesetih italijanskih občinah, ki so po prvem krogu ostale brez župana. Še en udarec več za italijansko desnico in po dolgih letih Berlusconijeve vladavine novo upanje za zahodne sosede.

Pri severnih sosedih pa nič novega. Vodje vladnih strank na avstrijskem koroškem, Joerg Haider, Gaby Schaunig in Josef Martinz, naj bi z avstrijskim kanclerjem dosegli načelen dogovor o ustavnopravni ureditvi vprašanja dvojezične topografije po modelu, po katerem bi bile do dvojezničnih tabel upravičene le občine z desetimi odstotki Slovencev. Narodni svet koroških Slovencev in Enotna lista sta že izrazili odločno nasprotovanje.

V AKC Metelkova Mesto se bo danes ob devetnajsti uri zgodila javna tribuna z naslovom »A pod oknom nežno brundajo nam bagerji« v organizaciji Mladega foruma Socialnih demokratov. O tem, ali lahko gledamo na dogodek v luči jesenskih lokalnih volitev pa tudi o drugih sumljivih podrobnostih smo povprašali predsednika Mladega foruma Dejana Levaniča:

/////////////////////////////////////////////////////

Če tudi vas zanima kako lahko kapital pomaga avtonomnim conam v boju proti državni represiji, ste seveda vabljeni v Menzo pri Koritu ob 19-ih.


Komentarji
komentiraj >>