Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nedelja, 25. 6. ´06 ob 15.00; DAVID MURRAY & THE GWO KA MASTERS feat. PHAROAH SANDERS: Gwotet (Justin-Time Records, 2004) (2801 bralcev)
Nedelja, 25. 6. 2006
zoranpDAVID MURRAY & THE GWO-KA MASTERS featuring PHAROAH SANDERS: Gwotet

David Murray se je v zadnjem obdobju svoje ustvarjalne poti posvečal nekako petim področjem. Na eni strani se je vedno bolj usmerjal k proučevanju in preigravanju jazzovske zgodovine. Temu ob bok lahko postavimo avtorske poskuse z »big bandom«, še vedno nastopa in snema tudi s svojim kvartetom, projektno pa je segel celo na področje sodobne opere. A za nas so tokrat zanimivejši njegovi projekti, povezani z nejazzovskimi glasbenimi tradicijami. V njih poskuša redefinirati svoje etnično poreklo in s tem seveda tudi kulturno ozadje svojega ustvarjalnega početja. (več!) ...
V tem kontekstu smo se v preteklosti že srečevali s produkti, ki so bili rezultat njegovega zanimanja za afriške glasbe ter sodelovanja s senegalskimi in s kubanskimi glasbeniki. Pa tudi s tistimi, ki so nastali iz njegovega zanimanja za »kreolizacijo«, za pojav, ki je posebej močan v frankofonskih predelih Karibov oziroma Antilov. V tem kontekstu je leta 1998 nastal album z deklarativnim naslovom »Creole«, leta 2002 njegovo nadaljevanje »Yon-de«, leta 2004 pa »Gwotet«, ki se mu bomo posvetili tokrat.


Komentarji
komentiraj >>