Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nikoli speči KROFF! (2673 bralcev)
Torek, 20. 6. 2006
Boris V.Nikoli ne veš kaj boš prespal!

... Na avstrijskem Koroškem stara zgodba ...

... Ameriška vojska ubila trinajst spečih iraških delavcev ...

... Srbi imajo težave pri vračanju na hrvaške domove ...

... Nekdanji liberijski predsednik Taylor v Haagu ...

... Aretirali naj bi ustanovitelja organizacije ETA ...

Na avstrijskem Koroškem nič novega. Avstrijska ljudska stranka bo v avstrijskem parlamentu vložila takoimenovani iniciativni predlog za ureditev dvojezične topografije. Po tem predlogu bi postavili dvojezične table samo v občinah s petnajst odstotki slovenske manjšine. Ker je avstrijsko ustavno sodišče v vseh dosedanjih odločbah ugotovilo, da za postavitev takšnih tabel zadostuje okoli deset odstotkov manjšine, Narodni svet koroških Slovencev novemu predlogu ostro nasprotuje.

Še bolj kot doslej pa se bo nasprotovalo ameriški prisotnosti v Iraku. Ameriška vojska je namreč v nočnem napadu ubila trinajst Iračanov, zaposlenih na perutninski farmi v vasi blizu Bakube. Štirje delavci so bili ranjeni, deset ljudi pa so aretirali. Delavci naj bi v času napada spali na poljih, ameriška vojska pa pravi le, da je bil napad del še vedno trajajoče kampanje proti Al Kaidi v Iraku.

Še vedno trajajoča kampanja pa bi lahko rekli tudi vračanju srbskih beguncev na svoje hrvaške domove. Po ocenah Združenih narodov je med in po vojni Hrvaško zapustilo oziroma bilo iz nje izgnanih okoli tristo tisoč Srbov, vrnilo pa se jih je le okoli štirideset odstotkov. Nevladna organizacija Srbski demokratični forum izpostavlja vprašanja lastnine, stanovanjskih pravic, pokojnin in zaposlovanja ter seveda naraščajoče število napadov na Srbe.

Begunec pa od konca marca ni več nekdanji liberijski predsednik Charles Taylor. Po prijetju v Nigeriji so ga zdaj odpeljali v Haag, kjer mu bodo na Mednarodnem kazenskem sodišču sodili za domnevne vojne zločine storjene med državljansko vojno v Sierri Leone. Posebno sodišče Združenih narodov v tej državi je zaprosilo za prenos sojenja, saj naj bi prisotnost Taylorja v regiji predstavljala oviro stabilnosti in grožnjo miru.

Današnji dan je bil očitno primeren za vrsto aretacij. V Franciji in Španiji so prijeli dvanajst domnevnih članov baskovske separatistične organizacije ETA. Med njimi naj bi bil tudi njen ustanovitelj, triinsedemdesetletni Julen Madariaga. ETA je sicer marca razglasila trajno premirje, španski premier Zapatero pa naj bi s to organizacijo začel mirovna pogajanja še ta mesec.


Komentarji
komentiraj >>