Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
S kamni napolnjen KROFF! (2795 bralcev)
Torek, 27. 6. 2006
Boris V.Za vsakega po eden!

... NATO svari Makedonijo ...

... Srbski predsednik Tadić na Hrvaškem ...

... Fatah in Hamas dosegla načelni dogovor o oblikovanju palestinske države ...

... Francoski predsednik Chirac pod plazom kritik ...

... Prebežniki na Malti udarili nazaj ...
Kdo bi rekel, da je lahko etnično nasilje deloma tudi pozitivno za kakšno državo? No, tak je primer Makedonije. Aliansa NATO je to državo posvarila, naj pred parlamentarnimi volitvami, ki bodo prihodnji teden, ustavi nasilje, ki je posledica političnih napetosti, v nasprotnem primeru se ji bodo zmanjšale možnosti za vstop v to vojaško organizacijo. Najhujši incident je bil sicer prejšnji petek, ko je bil nek albanski politik ranjen pred svojim domom.

Preden bo obiskal Makedonijo, je zašel srbski predsednik Boris Tadić še na Hrvaško. Tako nadaljuje turnejo po večini držav iz nekdanje Jugoslavije, ki jo je začel v Črni Gori. Hrvaški predsednik Stipe Mesić je označil obisk svojega kolega za potrditev želja obeh držav po nadaljnji normalizaciji odnosov, Tadić pa je izpostavil problem vrnitve srbskih beguncev na svoje hrvaške domove.

Svoj dom pa šele gradijo Palestinci. Gibanji Fatah in Hamas sta dosegli načelni dogovor glede oblikovanja neodvisne palestinske države. Dokument poziva k oblikovanju palestinske države na ozemljih, zasedenih leta 1967, kar bi posredno pomenilo tudi priznanje izraelske države. To je Hamas doslej kategorično zavračal. Edino palestinsko gibanje, ki predlog kritizira, je Islamski džihad.

Kritike je doživel tudi francoski predsednik Jacques Chirac in sicer zaradi svojega polurnega televizijskega pogovora, v katerem je med drugim izrekel neomajno podporo predsedniku francoske vlade Dominique de Villepinu. Francoski mediji in opozicijski poslanci so enotnega mnenja, da Chirac pač ne živi v realnem svetu, saj je bil njegov opis stanja Francije preveč rožnat.

Nič kaj rožnatega pa si privrženci Joschke Fischerja ne obetajo na nemški politični sceni. Nekdanji nemški zunanji minister se namreč umika iz politike in odhaja v Združene države poučevat na elitno univerzo Princeton. Fischer, ki ni nikoli diplomiral, si je pred vstopom v politiko služil denar kot fotograf in taksist, znan pa je tudi po metanju kamnov na policiste v mladih dneh.

S kamni so bili obmetavani tudi policisti na Malti. V centru za prebežnike se je uprlo okoli petsto ilegalnih priseljencev. V bivši vojašnici je stražarilo le nekaj vojakov, zato je internirancem uspelo pobegniti, nakar so se razbežali po okoliških vaseh. Posredovat sta prihiteli vojska in policija. Večino prebežnikov so že ujeli, tem pa je vseeno uspelo nekaj policistov poškodovati s kamenjem in kovinskimi palicami.

Za konec se poslušalcem opravičujemo zaradi neizpolnjene obljube glede opisa razpleta dogajanja na Okrožnem sodišču v Ljubljani v zvezi s civilno tožbo, ki so jo krivci za izbris vložili proti Aleksandru Todoroviću. Gospoda Todorovića nismo uspeli priklicati, zaradi česar sklepamo, da obravnava še ni končana. Vsekakor boste podrobnejše informacije izvedeli v jutrišnjem OFF Programu ob 15-ih.


Komentarji
komentiraj >>