Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Ne toliko pozitivni KROFF! (2788 bralcev)
Torek, 4. 7. 2006
Boris V.Pozitivni Laibach?


... Nova domača nesoglasja glede položaja manjšine na avstrijskem Koroškem ...

... V Libiji se nadaljuje sodni proces obtroženim za okužbo otrok z virusom HIV ...

... Blair napovedal umik britanskih vojakov iu Iraka ...

... Drnovšek novači Laibach za svoje Gibanje ...
Jutri bo potekal posvet pri zunanjemu ministru Ruplu o odnosu do ureditve dvojezične topografije na avstrijskem Koroškem. Ureditev je predlagala avstrijska vlada, pri njenem oblikovanju pa sta sodelovali Zveza slovenskih organizacij in Skupnost koroških Slovencev, medtem ko tega ni storil Narodni svet koroških Slovencev. Po oceni slednjega je položaj slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem dramatičen, nova ureditev pa naj bi pomenila revizijo Avstrijske državne pogodbe.

Že prejšnji teden je za Radio Študent Vladimir Smrtnik iz koroške Enotne liste kritiziral novo ureditev, zdaj pa se kritikam pridružuje še šef Liberalne demokracije Jelko Kacin. Kacin prav tako ostro napada Rupla in pravi, da je odziv zunanjega ministra napaka brez primere v zgodovini samostojne Slovenije. Saga se nadaljuje.

V Libiji pa se je začelo nadaljevanje sodnega procesa proti petim bolgarskim medicinskim sestram in palestinskemu zdravniku, ki so obtoženi, da so z virusom HIV namerno okužili libijske otroke. Obtožene so maja 2004 sicer že obsodili na smrt, vendar je vrhovno sodišče zaradi mednarodnega pritiska sodbo razveljavilo in odredilo nov sodni proces.

Pritisk pa očitno čuti tudi britanski premier Blair, saj je napovedal umik velikega dela britanskih vojakov iz Iraka v prihodnjih osemnajstih mesecih. V nagovoru poslancev je napovedal okrepitve britanskih sil v Afganistanu, če bo to potrebno. Tam je britanskih okupatorjev 3300, v Iraku pa zaenkrat 7200.

Zaenkrat pa umika še ne načrtuje Drnovšek. Predsednik republike je na spletni strani svojega Gibanja za pravičnost in razvoj pomiril svoje “fene” in potrdil, da je njegovo zdravje odlično, omedlevica pa je bila le posledica posta in visokih temperatur. Izrazil je željo, da bi naslednje srečanje Gibanja organizirali na bežigrajskem štadionu, povabil pa je celo skupino Laibach, za katero je slišal, da se je razšla, srečanje pa bi bilo pravšnje, da začnejo na novo. Z gibanjem seveda. Kot pravi Drnovšek, so njihova glasba in teksti blizu Gibanju. No, Aktualnopolitična redakcija še ni.


Komentarji
komentiraj >>